در این مقاله قصد داریم تا به علت سردی معده و همچنین نحوه درمان سردی معده با طب سنتی بپردازیم.
کلیک کنید: برای درمان بدون عارضه با طب سنتی کلیک کنید!
سردی کردن معده یا بدن چگونه ایجاد میشود؟
طبق تصور عموم جامعه که بیماری سردی معده را با بیماریهایی مانند آنفولانزای معده یا گاستروانتریت که یک بیماری ویروسی است اشتباه میگیرند، بیماری سردی معده یک بیماری متفاوت و دارای علائمی مشخص و خاص میباشد. به طور کلی سردی معده به وضعیتی گفته میشود که معده فرد سرد شود.
علل رایج بروز سردی معده و بدن
سردی کردن معده ممکن است دارای دلایل داخلی و خارجی متفاوتی باشد. یکی از دلایل اصلی سردی معده که امروزه در مردم بسیار شایع است، مصرف بیش از حد غذاهایی با طبع سرد است. همچنین علاوه بر غذاهایی با طبع سرد، در رژیم غذایی مردم نوشیدنیهای گرم جای خود را به نوشیدنیهای بسیار سرد داده اند. از دیگر عواملی که میتواند سبب سردی معده شود، خام خواری است. خام خواری یکی از مواردی است که بیشترین آسیب را به دستگاه گوارش و مخصوصا اندامهایی مانند معده و طحال وارد میکند. برای جلوگیری از ابتلا به سردی معده، از خوردن نوشیدنیهای بسیارسرد، غذاهای خام و خوردن همزمان غذاهای گرم و سرد بپرهیزید.
طبق نظر بسیاری از جامعه شناسان و پزشکان، سبک زندگی عموم مردم در جوامع انسانی بسیار نسبت به گذشته تغییر کرده است. درست است که این تغییرات دارای جنبههای مثبتی نیز بوده اند، اما یکی از آسیبهای این سبک زندگی فشار و استرس بالای آن میباشد. امروزه براساس تحقیقات انجام شده معلوم شده است که منشا بسیاری از بیماری های مردم از استرس و فشاری است که در زندگی دارند.
در این میان مواقعی که انسان دچار استرس میشود، رژیم غذایی او بهم میخورد. معمولا افراد در مواجهه با استرس دو عادت غذایی را دنبال میکنند. بعضی از افراد بیش از حد غذا میخورند و بعضی از دیگر اشتهای خود را به غذا از دست میدهند. به هرحال در هر صورت باعث آسیب به دستگاه گوارش و دستگاه عصبی او میشود.
علل خارجی سردی کردن معده
طبق کتب تاریخی طب سنتی، ذکر شده است که ۶ عامل خارجی میتوانند باعث سردی کردن معده شوند. از جمله این عوامل میتوانیم به باد، سرما، گرمای زیاد هوا در فصول گرم، رطوبت، خشکی هوا و آتش. همچنین از دیگر دلایل سردی معده میتواند تغییرات آب و هوایی باشد. در صورتی که به تازگی به شهری دیگر نقل مکان کرده اید، سردی معده شما میتواند به دلیل تغییرات شرایط آب و هوایی باشد.
چگونه سردی معده را از بین ببریم؟ داروهای گیاهی و غذای مناسب
حال که بیماری سردی معده را درک کردید، نوبت به مراحل و توضیح شیوه درمان آن است. از جمله راه های درمان سردی معده با طب سنتی، آرامش حین غذا خوردن است. به توصیه پزشکان طب سنتی بدن فرد باید به صورت کامل در حالت آرامش باشد. همچنین بسیار پیشنهاد میشود که به منظور مصرف غذا، نشسته باشید. زیرا در این حالت بدن شما دارای آرامشی نسبی است. سعی کنید حین غذا خوردن استرس و فشار عصبی نداشته باشید.
همانطور که در قسمت های بالاتر نیز اشاره کردیم، یکی از عوامل ایجادکننده سردی معده، مصرف بیش از حد مواد غذایی است. طبق مقالات منتشر شده درباره درمان سردی معده با طب سنتی از جمله راه های پیشنهادی، مصرف کمتر غذا است. شاید این مثال را از پدربزرگان خود زیاد شنیده باشید که همیشه باید یک قاشق قبل از اینکه سیر شوید از غذا خوردن دست بکشید!
از جمله موادی که در طب سنتی بسیار حائز اهمیت است و فواید زیادی برای آن تعریف شده است، روغن زیتون و روغن گل سرخ است. به پیشنهاد افراد فعال در زمینه درمان سردی معده با طب سنتی، از جمله راه های موثر در درمان سردی معده و سردی بدن، چرب کردن و ماساژ معده با روغن زیتون یا دیگر روغن های گیاهی است. همچنین از دیگر راه های معالجه سردی بدن بادکش ملایم شکم زیر نظر پزشک است. از دیگر راهکارهایی که در طب سنتی بسیار انجام آن توصیه میشود، بادکش نقاط مختلف بدن است.
نحوه درمان سردی کردن معده از طریق طب سنتی
یکی از کارهایی که به منظور درمان سردی معده با طب سنتی بسیار پیشنهاد میشود، ورزش و انجام فعالیتهای مختلف بدنی است. به جرات میتوان گفت که ورزش راه حل اصلی برای رفع بیشتر مشکلات بدن است. شما میتوانید تا قبل از مصرف وعدههای غذایی خود به انجام برخی از فعالیتهای بدنی بپردازید. از جمله ورزشهایی که میتواند در درمان بخش بزرگی از بیماریها به شما کمک کند، پیاده روی است. به گونه ای که شما تنها با ۳۰ دقیقه ورزش در روز، میتوانید سلامتی خود را به مدت زیادی تضمین کنید.
برای درمان سردی معده با طب سنتی توصیه میشود که از موادی با طبع گرم در صبحانه استفاده کنید. مهم ترین وعده غذایی در رژیم ما صبحانه است. اگر به دین و مذهب خود نیز نگاهی کنیم متوجه خواهیم شد که صبحانه نزد بزرگان دین ما نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. از جمله مواد با طبع گرم میتوانیم به انواع مربا، عسل، زرده تخم مرغ نیم پز، بادام، گردو، سیاه دانه و… اشاره کنیم. همچنین یکی از مواد غذایی که بسیار برای بدن مفید است شیر میباشد. شیر در جلوگیری و یا حتی درمان بسیاری از بیماری ها میتواند موثر باشد. در وعده صبحانه میتوانید تا مقداری شیر را گرم کرده و آن را با عسل و دارچین مخلوط کنید.
مصرف ادویه هایی مانند دارچین، زعفران، زیره و… برای بدن بسیار مفید است. این مواد به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان میتوانند عامل اصلی جلوگیری از ابتلا به سرطان باشد. همچنین مصرف این مواد میتواند به هضم بهتر غذا در معده کمک کند.
دمنوشی که بیماریهای معده را درمان میکند (توصیهی پزشک متخصص)
در ویدیو زیر دکتر محبوبه ابریشمکار، پزشک متخصص طب سنتی ایرانی، در مورد فواید دمنوش تسکین معده توضیح میدهند.
برای سفارش این دمنوش، روی عبارت دمنوش تسکین معده کلیک نمایید.
شیوه درمان سردی معده
مواقعی که ناشتا میباشید، مصرف شربت عسل غلیظ یا یک قاشق عسل برای درمان سردی معده با طب سنتی پیشنهاد میشود. یکی از مواقعی که مصرف مواد غذایی مانند عسل، سیر و… بسیار موثر است، پس از بیدار شدن و موقعی است که به اصطلاح شما هنوز ناشتا میباشید.
اشخاصی که از سوءهاضمه رنج میبرند، برای درمان سردی معده با طب سنتی باید از مصرف بی رویه ماست و دیگر مشتقات لبنیات خودداری کنند. ماست از جمله موادی است که طبع بسیار سردی داشته و میتواند باعث وخیم تر شدن وضعیت دستگاه گوارش شما حین سردی آن شود. همچنین به هیچ عنوان ماست های ترش شده و رقیق را استفاده نکنید.
براساس نظر طبیبان سنتی، افرادی که دارای طبع سرد میباشند، در مقابل خوردن غذا نمیتوانند مقاومت کنند. به همین دلیل برای درمان سردی معده با طب سنتی پیشنهاد میشود که حتما قبل از مصرف وعده غذایی، با استفاده از داروها و یا موادی که دارای طبع گرم میباشند، معده خود را گرم کنند.
درمان فوری سردی بدن و معده با داروی گیاهی و غذاهای گرم مناسب
از جمله داروی گیاهی برای درمان سردی معده میتوانیم به زنجبیل اشاره کنیم. نکته شایان توجه در خصوص این ماده اما میزان مصرف آن میباشد. مقدار مجاز مصرفی برای هر فرد باتوجه به عوامل مختلفی متغیر است. به عنوان مثال مقدار مصرف یک نوجوان پسر ۲۰ ساله با یک زن بالغ ۴۰ ساله متفاوت است. پس حین مصرف زنجبیل و دیگر مواد گیاهی مانند دارچین حتما به نظر پزشک خود توجه کنید. زیرا مصرف زیاد آنها میتواند باعث بروز مشکلاتی جدی در سلامت شما شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!