داشتن پوستی صاف و زیبا که هیچ نشانهای از عارضههای پوستی چون جوش و آکنه بر روی آنها وجود ندارد، بسیار مهم است؛ اما متاسفانه با نزدیک شدن به سن نوجوانی عارضههای مختلف پوستی در پی تغییرات هورمونی ظاهر میشوند و زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار میدهند. خوشبختانه باید بگوییم طب سنتی راهکارهای موثری را برای کاهش این عوارض در نظر گرفته است.
اگر دوست دارید در رابطه با آکنه اطلاعات بیشتری به دست آورید، مطالعه این مطلب میتواند برای شما بسیار مفید باشد.
آکنه چیست؟
آکنه یک نوع عارضه پوستی است که به صورت انواع جوش سرسفید، سرسیاه، چربی پوست و التهاب خود را نشان میدهد.
پوست و باکتریها در فولیکولهای مو به دام میافتند و باعث انسداد آنها میشوند. این انسداد میتواند منجر به التهاب، عفونت و تشکیل جوش شود.
این عارضه بیشتر در دوران بلوغ به دلیل افزایش هورمونهای جنسی که باعث افزایش تولید چربی میشود، شایع است. با این حال، میتواند در هر سنی رخ دهد و عوامل متعددی از جمله ژنتیک، استرس، رژیم غذایی و برخی از داروها میتوانند در ابتلا به آن نقش داشته باشند.
فرق آکنه با جوش چیست؟
آکنه یک بیماری التهابی پوست است که با ایجاد جوش سرسفید، جوش سرسیاه، جوش چرکی و کیست مشخص میشود. آکنه اغلب در نوجوانان و جوانان رخ میدهد، اما میتواند در هر سنی رخ دهد. عوامل متعددی از جمله ژنتیک، هورمونها، باکتریها و چربی اضافی پوست میتوانند در ایجاد آکنه نقش داشته باشند.
جوش یک اصطلاح کلی برای برجستگیهای کوچک روی پوست است. جوشها میتوانند ناشی از عوامل مختلفی از جمله آکنه، روزاسه، درماتیت تماسی و فولیکولیت باشند. جوشها معمولاً کوچکتر و کم عمقتر از ضایعات آکنه هستند و چرکی نیز ندارند. لازم به ذکر است که آکنه معمولاً شدیدتر از جوش است و میتواند شامل ضایعات التهابی عمیقتری مانند جوش چرکی و کیست باشد.
علت آکنه در بدن
عوامل مختلفی میتوانند در بروز آکنه موثر باشند. از مهمترین این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انسداد منافذ پوست: غدد چربی در پوست، مادهای روغنی به نام سبوم تولید میکنند. سبوم به همراه سلولهای مرده پوست، از طریق منافذ به سطح پوست میآید. اگر این منافذ با سلولهای مرده پوست و چربی مسدود شوند، محیطی مناسب برای رشد باکتریها فراهم میشود.
- تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی در دوران بلوغ، بارداری و یائسگی میتواند منجر به افزایش تولید چربی و ایجاد آکنه شود. هورمونهایی مانند آندروژنها میتوانند غدد چربی را تحریک کنند تا چربی بیشتری تولید کنند.
- فعالیت باکتریها: کوتیباکتِریوم اَکنِس نوعی باکتری است که به طور طبیعی در فولیکولهای موی انسان وجود دارد. این باکتری از چربی موجود در منافذ تغذیه میکند و میتواند باعث التهاب و تحریک شود.
- ژنتیک: اگر سابقه خانوادگی آکنه دارید، احتمال ابتلا به آن بیشتر است. ژنها میتوانند بر نحوه تولید چربی و واکنش پوست به باکتریها تاثیر بگذارند.
- سایر عوامل: استرس، رژیم غذایی، داروها و محصولات مراقبت از پوست نیز میتوانند در ایجاد یا تشدید آکنه نقش داشته باشند.
پیشنهاد مطالعه: منافذ باز پوست و بهترین راه درمان آن + ویدئو
انواع آکنه
انواع مختلفی از آکنه وجود دارد که هر کدام با ظاهر، شدت و میزان التهاب خود متمایز میشوند:
- جوشهای سرسیاه: نقاط کوچک و سیاهی هستند که روی سطح پوست ظاهر میشوند. این جوشها زمانی ایجاد میشوند که فولیکولهای مو با چربی و سلولهای مرده پوست مسدود شده و به هوا اکسیده میشوند. جوشهای سرسیاه معمولاً بدون درد هستند.
- جوشهای سرسفید: جوشهای سرسفید برجستگیهای کوچک و سفید رنگی هستند که روی سطح پوست ظاهر میشوند. این جوشها زمانی ایجاد میشوند که فولیکولهای مو با چربی و سلولهای مرده پوست مسدود شده و بسته میشوند. جوشهای سرسفید ممکن است بدون درد یا کمی دردناک باشند.
- پاپولها (Papules): این نوع آکنه جوشهای قرمز و التهابی کوچکی هستند که روی سطح پوست ظاهر میشوند. پاپولها بزرگتر از جوشهای سرسیاه و سرسفید هستند.
- پوسچولها (Pustules): پوسچولها جوشهای چرکی هستند که روی سطح پوست ظاهر میشوند. این نوع آکنههای التهابی هستند و معمولا با احساس درد همراهند.
- ندولها (Nodules): ندولها جوشهای بزرگ، سفت و دردناکی هستند که در زیر پوست ایجاد میشوند. ندولها التهابی هستند و میتوانند زخم ایجاد کنند.
- کیستها (Cysts): کیستها بزرگترین و شدیدترین نوع آکنه هستند. این اکنهها پر از چرک هستند و میتوانند بسیار دردناک باشند. کیستها همیشه زخم ایجاد میکنند.
روشهای درمان آکنه
برای درمان آکنه میتوانید از روشهای شیمیایی و طب سنتی استفاده کنید. روشهای شیمیایی معمولا به دلیل داشتن عوارض جانبی کمتر مورد توجه قرار میگیرند. این در حالی است که با استفاده از متدهای طب سنتی میتوان به این عارضه را در منزل به خوبی درمان کرد.
البته اگر تصمیم دارید از طب سنتی برای بهبود این عارضه و کاهش علائم ناشی از آن استفاده کنید، مراجعه به یک کلینیک طب سنتی معتبر مانند کلینیک دکتر صرافان گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
ضد آکنه چیست؟
ضد آکنه، محصولاتی هستند که به منظور جلوگیری از ایجاد آکنه و درمان جوشهای موجود بر روی پوست طراحی شدهاند. این محصولات با کاهش تولید چربی، از بین بردن باکتریها، لایه برداری از پوست و کاهش التهاب به عملکرد خود میرسند.
ضداکنهها را میتوان به سه دسته محصولات خوراکی، موضعی و درمانهای حرفهای همچون لایهبردارها و حجامت اشاره کرد.
سرم ضد آکنه لافارر
سرم ضد آکنه لافارر با ترکیبی منحصر به فرد از ۱۵% آزلائیک اسید، ویتامین A، روغن درخت چای و ترکیبات ارگانیک ساخته شده و میتواند به کاهش آکنههای خفیف تا متوسط، جلوگیری از ایجاد جوشهای جدید، کاهش التهاب و قرمزی و روشن کردن جای جوش کمک کند.
این سرم با جذب سریع و بافت سبک، برای انواع پوست مناسب بوده و به دلیل عدم تست حیوانی، انتخابی ایدهآل برای افراد با پوستهای حساس است.
لازم به ذکر است که ممکن است این سرم برای برخی افراد باعث خشکی یا سوزش پوست شود. با این حال، سرم ضد آکنه لافارر میتواند با توجه به اثربخشی و مزایای متعددی که ارائه میدهد، به عنوان راه حلی کارآمد در مسیر پوستی عاری از جوش و سلامت و شادابی آن تلقی شود.
صابون نو آکنه
صابون نو آکنه محصولی تخصصی از برند ایرانی نو آکنه است که به طور ویژه برای پاکسازی و درمان پوستهای چرب و آکنهدار فرموله شده است. این صابون با بهرهگیری از ترکیبات مؤثر و متعادل، ضمن از بین بردن چربی اضافی و آلودگیها از سطح پوست، به کنترل ترشح چربی و جلوگیری از انسداد منافذ کمک میکند.
نو آکنه با دارا بودن خواص ضد باکتری و ضد قارچی، به طور موثری باکتریهای ایجادکننده را از بین میبرد و از رشد و تکثیر آنها جلوگیری میکند. علاوه بر این، این صابون با خاصیت ضد التهابی خود، قرمزی و التهاب ناشی از آکنه را کاهش میدهد و به آرامش و التیام پوست کمک میکند.
نو آکنه حاوی ترکیبات مرطوبکننده نیز میباشد که از خشکی و تحریک پوست جلوگیری کرده و به حفظ طراوت و شادابی پوست کمک میکند.
ژل ضد آکنه
ژل ضد آکنه عسل محصولی طبیعی و ارگانیک است که با بهرهگیری از خواص بینظیر عسل، به طور موثری به کاهش آکنه، جلوگیری از ایجاد جوشهای جدید و روشن شدن جای جوش کمک میکند.
عسل علاوه بر رفع التهاب پوست و از بین بردن عوامل باکتریایی موجود بر سطح پوست، میتواند به رفع خشکی و افزایش رطوبت نیز کمک کند. توجه داشته باشید که این محصول هیچ گونه عوارضی ندارد و همه افراد حتی کودکان نیز برای کمک به سلامت پوست خود، میتوانند از آن استفاده کنند.
درمان خانگی آکنه
اگر قصد درمان خانگی آکنه را دارید، راهکارهای زیر میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد:
- ناحیه مورد نظر را با روغن درخت چای هر شب ماساژ دهید.
- بخور دادن را جدی بگیرید و حداقل یک بار در هفته ناحیه مورد نظر را بخور دهید.
- با مخلوط عسل و دارچین یک ماسک فوقالعاده ضداکنه بسازید. استفاده از این ماسک میتواند بسیار مفید باشد.
- صورت خود را به آبلیموی تازه آغشته کنید و سپس آن را بعد از مدت ۱۰ دقیقه بشویید.
پیشنهاد مطالعه: روشهای درمان اگزمای پوستی با طب سنتی
درمان جای آکنه
آلوئهورا گیاهی با خواص متعدد است که در درمان جای آکنه نیز میتواند موثر باشد. این گیاه به دلیل دارا بودن ترکیبات ضد التهابی و آنتیاکسیدان، قرمزی و التهاب ناشی از جای زخم را کاهش میدهد و به روند ترمیم پوست کمک میکند.
آلوئهورا همچنین با تحریک تولید کلاژن، به بهبود ساختار پوست و کاهش عمق جای زخم کمک میکند. خاصیت مرطوبکنندگی این گیاه نیز به حفظ رطوبت پوست و نرمی آن کمک میکند که در بهبود ظاهر جای زخم موثر است.
استفاده از آلوئهورا برای جای آکنه بسیار ساده است. کافی است ژل تازه گیاه را از برگ آن استخراج کرده و به طور مستقیم روی جای زخم بمالید. همچنین میتوانید از ژل یا کرمهای آلوئهورا که در داروخانهها و فروشگاههای لوازم آرایشی موجود هستند استفاده کنید. بهتر است برای اثربخشی بیشتر، از آلوئهورا به طور مرتب و روزانه استفاده کنید.
بهترین مرکز طب سنتی برای درمان آکنه
اگر شاهد علائم آکنه بر روی پوست خود هستید، مراجعه به یک کلینیک طب سنتی میتواند در دستیابی به یک راهکار درمانی مناسب موثر باشد. افرادی که به دنبال درمان این عارضه با طب سنتی هستند، میتوانند از متخصصان ما در کلینیک طب سنتی دکتر صرافان کمک بگیرند.
در این مجموعه متخصصان خبره و توانایی چون دکتر مریم منفرد، دکتر معصومه صرافان و دکتر اکرمالسادات اطیابی به درمان این بیماریها کمک میکنند. برای بهبود آکنه میتوان از این متخصصان کمک بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!