درمان سرماخوردگی با طب سنتی یکی از روشهای کم هزینه و آسان در خانه است که میتواند در برابر آنفولانزا و سرماخوردگی به ما کمک کند. داروهای گیاهی زیادی برای سرماخوردگی در طب سنتی معرفی شده است. در این نوشته به روشهای درمان سرماخوردگی با طب سنتی میپردازیم. سرماخوردگی معمولاً با خستگی، عطسه و سردرد آغاز میشود و با علائمی چون سرفه، گلودرد، آبریزش بینی و تب ادامه مییابد و معمولاً هفت تا ده روز بعد برطرف میشود و برخی علائم ممکن است تا سه هفته طول بکشد. بیش از دویست نوع ویروس عامل سرماخوردگی وجود دارد
بهترین راههای درمان سرماخوردگی با طب سنتی
متاسفانه اگر دچار یک سرماخوردگی ساده شوید باید چند روزی را به استراحت بپردازید و باعث عقب افتادن کارهای روزمره شما میشود. بنابر این میتوانید با روشهای کاملا خانگی و با استفاده از داروهای گیاهی، مانند دمنوش آویشن به روند بهبودی هرچه سریعتر بیماری کمک کنید. درمان سرماخوردگی با طب سنتی باعث میشود که سیستم دفاعی بدن شما قوی تر شود. همچنین کمک میکند تا بیماری شما شدیدتر نشود. در ضمن میتوانید با طب سنتی از بیماری سرماخوردگی و بیماریهایی نظیر آنفولانزا و … پیشگیری کنید. با رسیدن فصل پاییز و زمستان این بیماری بشدت افزایش پیدا میکند، پس بهتر است با استفاده از روشهای طب سنتی به پیشگیری یا درمان بیماری بپردازید.
سرماخوردگی چه زمانی اتفاق میافتد؟
در واقع بیماری سرماخوردگی نوعی ویروس است که دستگاه تنفسی فوقانی را مورد حمله قرار میدهد و باعث عفونت در این ناحیه میشود. این بیماری باعث درد و ناراحتی در انسان میشود. اما جای هیچ گونه نگرانی نیست و در اکثر مواقع این بیماری خطرناک نیست. تا امروز چیزی حدود ۲۰۰ نوع ویروس شناسایی شده است که باعث بیماری سرماخوردگی میشود. این بیماری در بچههای زیر ۷ سال معمولا شایعتر است. در سنین بالاتر این بیماری کمتر است. تقریبا در سال، ۲ الی ۳ بار بزرگسالان مبتلا به ویروس سرماخوردگی میشوند. این بیماری در افرادی که سیگار میکشند، بیشتر است. حتی امکان دارد دوره این بیماری در افراد سیگاری طولانیتر شود.
مطالعه مفید: روش های پیشگیری از آنفولانزا با طب سنتی ایرانی
خوشبختانه یکی از راههای درمان بیماری سرماخوردگی با طب سنتی است. این روش بسیار به درمان این بیماری کمک میکند. حتی میتوانید با روش طب سنتی از این بیماری پیشگیری کنید.
داروهای گیاهی مناسب برای درمان سرما خوردگی
۱-دمنوش آویشن: گیاه آویشن برای بیماری سرماخوردگی مخصوصا سرفه بسیار مناسب است. این گیاه دارای خاصیت عفونت زدایی است. باعث از بین بردن عفونت و قارچ میشود. علاوه بر درمان سرماخوردگی باعث پایین آوردن فشار خون میشود.
۲-دمنوش و بخور اکالیپتوس: گیاه اکالیپتوس باعث از بین رفتن ویروس و باکتری میشود. یکی از خواص این گیاه ضد باکتری و ضد ویروسی بودن آن است. همچنین بخور یا اسپری کردن این گیاه بسیار برای بیماری سینوزیت خوب است. باعث خارج شدن عفونت های موجود در سینوس میشود. یکی دیگر از فواید این گیاه این است که باعث درمان تب میشود.
۳-دمنوش گل بابونه: گیاه گل بابونه برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مناسب است. این گیاه تاثیر بسیار زیادی در روند بهبود بیماری دارد. به شما کمک میکند تا علائم سرماخوردگی هرچه زودتر خوب شود. میتوانید با ریختن مقداری گل بابونه در یک لیوان آب جوش به مدت ۸ دقیقه، به همراه قند یا عسل نوش جان کنید.
۴-چای زنجبیل برای درمان گیاهی سرماخوردگی: زنجبیل باعث کم شدن التهاب ناشی از بیماری سرماخوردگی در ناحیه گلو و بینی میشود. این گیاه دارای ویژگی ضد التهاب است.
۵-پوست بلوط: پوست بلوط باعث بهبود هرچه سریعتر گلودرد میشود.
۶- دمنوش نعناع: دمنوش نعناع به تمیز شدن راه تنفسی کمک میکند. همچنین باعث بهبود گرفتگی بینی میشود.
۷-چای سبز: گیاه چای سبز حاوی مقدار بسیار زیادی آنتیاکسیدان است. بسیار برای درمان سرفههای شدید مناسب است.
۸-دمنوش بِه و سیب: این دمنوش بسیار توصیه میشود، زیرا دارای ویتامینهای بسیاری است.
۹- مصرف گیاه سرخارگل یا اکیناسه: این گیاه حاوی مقدار بسیار زیادی فلاونوئید است. این ویژگی باعث تقویت سیستم ایمنی میشود. این گیاه در پیشگیری از بیماری سرماخوردگی بسیار موثر است. یکی از بهترین گیاههایی است که میتواند باعث بهبودی هرچه زودتر بیماری شود و بشدت توصیه میشود.
۱۰- مصرف شیرین بیان: کمک به تقویت سیستم ایمنی و بهبود هرچه سریعتر سرماخوردگی میشود.
۱۱- بومادران: این گیاه باعث جلوگیری از حساسیت در بیماری سرماخوردگی میشود. همچنین یک آرامبخش بسیار عالی است.
۱۲- گل ختمی: این گیاه برای کاهش سرفه و درمان گلودرد بسیار خوب است.
۱۳-بادرنجبویه: حاوی بسیار زیادی ویتامین سی است. باعث تسکین درد در بیماری سرماخوردگی میشود. ۱۴-گیاه قاصدک: این گیاه تعداد گلبولهای سفید را زیاد میکند. که افزایش گلبول سفید باعث قوی شدن سیستم ایمنی میشود.
توصیههای طب سنتی برای درمان سریع سرماخوردگی
در طب سنتی روشهای بسیار زیادی برای درمان سرماخوردگی وجود دارد. یکی از این توصیهها بخور دادن است. بخور دادن در زمان سرماخوردگی باعث باز شدن مجاری تنفسی و تخلیه عفونت موجود در سینوسها میشود. بهتر است در زمان سرماخوردگی این کار را در روز بیشتر از ۳ الی ۴ بار انجام دهید.
توصیه بعدی برای درمان سرماخوردگی با طب سنتی استفاده از داروهای گیاهی است. میتوان بعضی از آنها را به صورت دمنوش همانطور که قبلا توضیح دادهام استفاده کنید. بعضی از داروهای گیاهی به صورت پودر است. که میتوان به همراه آب مصرف کرد.
یکی دیگر از توصیههای طب سنتی مصرف لیمو عسل است. عسل، حاوی مقدار بسیار زیادی آنتیاکسیدان است. عسل باعث تقویت سیستم ایمنی و بهبود سرماخوردگی میشود. لیمو سرشار از ویتامین سی است. مصرف این دو باهم بشدت برای درمان سرماخوردگی مفید است. بخصوص اگر در صبح هنگامی که ناشتا هستید، آنرا مصرف کنید.
همچنین در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی غذاهایی مانند سوپ، آش جو و … توصیه میشود. از فراوردههای گوشتی و لبنی خودداری شود. مصرف میوه جات مانند لیمو شیرین و انار بشدت توصیه میشود.
توصیه بعدی مصرف جوشانده است. جوشانده ترکیبی از چند گیاه است که برای بیماری سرماخوردگی بسیار مفید است.
میتوانید با مصرف جوشاندهای که حاوی ترنجبین، شیرین بیان، گیاه زوفا و انجیر است، به بهبود هرچه سریعتر بیماری کمک کنید.
روش بعدی که برای پاکسازی مجاری بینی بسیار مناسب است، استفاده از محلول آب نمک است. ابتدا مقداری نمک را در آب گرم کاملا حل کنید، سپس آن را داخل قوطی قطره چشمی بریزید. حالا باید چند قطره از آن را داخل هر کدام از سوراخهای بینی خود بریزید. این کار باعث میشود تا مجاری بینی شما باز شود و راحتتر نفس بکشید.
روش دیگر استفاده از دستگاه بخور است. دستگاه بخور باعث رطوبت هوا میشود. اگر محیط شما خشک باشد باعث میشود تنفس برای شما سختتر شود. پس تا جایی که میتوانید سعی کنید محیط خود را مرطوب نگه دارید.
فواید درمان سرماخوردگی با طب سنتی
تمامی این نکاتی که گفته شد توصیهای است برای درمان سرماخوردگی با طب سنتی که علاوه بر درمان سبب تقویت سیستم ایمنی شما میشود. شما میتوانید با در نظر داشتن این نکات به بهبود هرچه سریعتر بیماری خود کمک کنید. یکی از دلایلی که به شما توصیه میشود از روش طب سنتی برای درمان استفاده کنید، بیضرر بودن آن است. معمولا داروهای شیمیایی دارای عوارض هستند، درحالی که داروهای گیاهی بسیار بی ضرر هستند و معمولا دارای عوارض خاصی نیستند. حتما حواستان باشد در مصرف گیاهان دارویی به این دلیل که فکر می کنید بیضرر هستند، زیاده روی نکنید. زیرا زیاده روی در مصرف داروهای گیاهی باعث عوارضی مانند گرمی یا سردی در انسان میشود.
درمان سرماخوردگی با طب سنتی روشی کاملا طبیعی و فاقد هرگونه ضرر است. شما میتوانید با مصرف گیاهان دارویی به درمان یا پیشگیری بیماری سرماخوردگی کمک کنید.
شما پیج اینستا هم دارین؟
بله. https://www.instagram.com/doctorsarrafan.ir/
چرا اینقد کم؟
سعی شده به موارد اصلی و مفید پرداخته شود، با این حال مطالب بروزرسانی میشوند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!