برای درمان گرمی بدن با طب سنتی نسخههای متنوعی وجود دارد. ما در این مطلب اطلاعات کاملی در این زمینه گردآوری کردیم.
در هنگام مواجه شدن با گرمی و خارش بدن یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است برای هر فرد پیش آید این است که چه چیزی مصرف کنیم تا بتوانیم این عارضه را به طور قابلتوجهی کاهش دهیم؟
متخصصان طب سنتی بر این باورند که مصرف یکسری مواد غذایی میتواند در کاهش عارضه گرمی کمک کننده باشند. البته بهتر است قبل از هر گونه مصرف خودسرانه داروها و مواد غذایی حتما با متخصصانی که در این زمینه به فعالیت میپردازند، مشورت کنید. در ادامه به شما خواهیم گفت که چه مواد غذایی و قرصهای میتواند در کاهش این مشکل موثر واقع شود.
اگر به دنبال درمان بیماریهای پوستی با طب سنتی هستید، حتما به صفحه مرتبط با این بخش سر بزنید.
برای درمان گرمی بدن و خارش چه بخوریم؟ (راهکارهای طب سنتی برای درمان گرمی بدن)
درمان گرمی بدن با طب سنتی موضوعی است که افراد زیادی به دنبال آن هستند. زیرا افزایش حرارت بدن و به اصطلاح گرگرفتگی بسیار آزاردهنده است و میتواند زندگی طبیعی فرد را مختل سازد. اغلب مردم ترجیح میدهند این عارضه را با مواد طبیعی برطرف کنند. چرا که گیاهان دارویی، عرقیات، شربتها و دمنوشهای مختلفی برای درمان گرمی بدن با داروی گیاهی کارایی دارند. در کشور ما نسخههای خانگی فراوانی برای درمان گرمی و خارش بدن رواج دارد. به جز آن برخی گیاهان دارویی خاص نیز به عنوان خنک کننده بدن معرفی میشوند. ما در این مطلب اطلاعات کاملی در این زمینه گردآوری کردیم.
علت گرمی بدن چیست و چه علائمی دارد؟
برای درمان گرمی بدن با طب سنتی یا طب نوین ابتدا باید دلایل این عارضه را شناسایی کنیم. گرمی بدن یا بالا رفتن بیش از حد دمای بدن میتواند بر اثر عوامل محیطی، عادات غلط یا مشکلات پزشکی رخ دهد. پیش از هر چیز لازم است بدانیم در بزرگسالان دمای بالاتر از ۳۸ درجه و در کودکان دمای بالای ۵/۳۷ درجه غیرعادی محسوب میشود. اگر در شرایط عادی دمای بدن فردی بالاتر از این حدود باشد باید به دنبال دلایل و درمان آن باشد. مهمترین عوامل گرمی بدن عبارتند از:
عوامل محیطی
- قرار گرفتن در معرض هوای گرم برای زمان طولانی
- گرمازدگی
- آفتاب سوختگی
- انجام فعالیت بدنی سنگین
عادات غلط
- مصرف بیش از حد مواد کافئین دار، الکل و غذاهای تند
- پوشیدن لباسهای تنگ، ضخیم و الیاف مصنوعی
دلایل پزشکی
- اضطراب
استرس و اضطراب مداوم میتواند با علائم ظاهری از قبیل تپش قلب، احساس داغی و تنفس سریع به همراه باشد.
- پرکاری تیروئید
فعالیت بیش از حد غده تیروئید باعث تولید بیش از حد هورمونهای تیروئید میشود. یکی از اثرات این هورمونها احساس داغی و عدم تحمل گرما در بیمار است.
برای آشنایی بیشتر و رفع مشکلات تیروئیدی بهتر است مطلب درمان تیروئید با طب سنتی ایرانی را مطالعه نمایید.
- انهیدروزیس
تعریق، فرایند خودکار بدن برای تنظیم دمای بدن انسان است. اگر به هر دلیلی فرایند تعریق در بدن فردی مختل شود انهیدروزیس رخ داده و فرد به طور مداوم احساس گرما دارد.
- دیابت
افراد مبتلا به دیابت به دلیل کم آبی بدن یا اختلال در عملکرد غدد تعریق ممکن است احساس گرمی بیش از حد داشته باشند.
- مصرف داروهای خاص
احساس گرمی بدن و افزایش تعریق یکی از عوارض جانبی ناخواسته برخی از داروها است. ناپروکسن، ترامادول، فلوکستین و لیدوکائین تعدادی از داروهای رایج است که میتواند چنین عوارضی را در پی داشته باشد.
- دورههای زنانه
زنان در دورههای خاص مانند قاعدگی، بارداری و یائسگی ممکن است چنین عوارضی را تجربه کنند.
چنانچه خانم هستید و پریودی شما دچار مشکل شده، بهتر است مطلب چه کار کنم پریود بشم؟ رو مطالعه نمایید.
علت بالا رفتن دمای بدن زنان چیست؟
تغییرات هورمونی مهمترین عامل بالا رفتن دمای بدن زنان است. این عارضه در دوران قاعدگی و یائسگی بسیار شایع است. اما برخی زنان در دوران بارداری نیز احساس داغی بیش از حد یا گر گرفتگی را تجربه میکنند. در دوره قاعدگی و در زمان تخمک گذاری افزایش دمای بدن و افزایش تعریق طبیعی است. پیش از یائسگی نیز اغلب زنان به خاطر تغییر سطح استروژن در بدن گر گرفتگی را تجربه میکنند. در برخی زنان این عارضه پس از یائسگی نیز ادامه دارد. برای ییافتن راهکارهای کاهش درد و درمان، پیشنهاد میکنیم مطلب درمان درد یائسگی را مطالعه نمایید.
دکتر اطیابی در مورد علت خارش بدن و درمان آن میگویند
رفع داغی بدن
تحقیقات بسیاری برای رفع داغی بدن انجام شده است که نشان میدهد بهترین درمانهای موجود برای رفع این اختلال درمانهایی است که متخصصان طب سنتی پیشنهاد میکنند. در این درمانها با استفاده از مواد ارگانیک، گیاهان و همچنین ایجاد تغییر در مواد غذایی مصرفی سعی میشود تا این بیماری در کمترین زمان ممکن رفع شود. در ادامه به شما خواهیم گفت که در طب سنتی چه درمانهای خانگی برای کنترل گرمی بدن در نظر گرفته شده است.
درمان خانگی گرمی بدن
خوشبختانه باید بگوییم که پیشرفتهای طب سنتی باعث شده است تا بسیاری از افراد در خانه نیز بتوانند به درمان گرمی بدن بپردازند. برای این کار لازم است که پاهای خود را با آب سرد به طور منظم بشویید، نوشیدن آب نارگیل، نعناع تند، چوب صندل و سایر میوهها و نوشیدنیهایی که طبع سرد دارند را در رژیم غذایی خود قرار دهید. میوههایی همچون طالبی، هندوانه، خیار، کرفس، توتفرنگی میتواند در این زمینه کمک کننده باشد.
برای درمان گرمی بدن با طب سنتی چه بخوریم؟
درمان گرمی بدن با عرق کاسنی
عرق کاسنی بهترین گزینه برای درمان گرمی بدن با داروی گیاهی است. این گیاه هم میزان تحمل بدن در برابر گرما را افزایش داده و هم میزان تعریق بدن را افزایش میدهد. به جز مصرف خوراکی مصرف موضعی عرق کاسنی نیز برای درمان تب توصیه میشود.
عرق شاتره
عرق شاتره علاوه بر اینکه ضد عطش است صفرابر است و خون را تصفیه میکند. به دلیل خنک کنندگی و نشاط آوری این گیاه میتوان آن را به صورت شربت در تابستان مصرف نمود. مصرف ترکیب عرق کاسنی و شاتره نیز توصیه میشود.
عناب
عناب طبع بسیار خنکی داشته و برای درمان گرمی و خارش بدن بسیار مؤثر است. بهترین روش مصرف عناب مصرف جوشانده آن به همراه کمی شکر است.
زرشک
آب زرشک، شربت زرشک و حتی دمنوش زرشک و عناب یکی از گزینههای درمان گرمی بدن با طب سنتی است. زرشک از بین برنده صفرا و جوشش خون و تسکین دهنده حرارت کبد و معده است و برای رفع تشنگی بسیار مفید است.
شربت سکنجبین
یکی از مهمترین نسخههای درمان گرمی بدن با طب سنتی مصرف شربت سکنجبین است. شربت سکنجبین ساده در طب سنتی در حکم یک داروی مؤثر برای کاهش حرارت بدن و رفع تشنگی توصیه میشود. سکنجبین خیار، سکنجبین سیب و سکنجبین سیب و عناب ترکیبات دیگری از این شربت سودمند هستند.
لیموترش
یکی از نسخه های خانگی برای درمان گرمی بدن با طب سنتی مصرف آب لیموترش است. لیمو ترش دارای طبع سرد و خشک است و در کاهش حرارت بدن، درمان تب و گرمازدگی بسیار مؤثر است.
درمان گرمی بدن با گلاب
برای درمان گرمی بدن با داروی گیاهی از گلاب نیز میتوان استفاده کرد. گلاب یکی از معجزات طبیعت است که در طب سنتی طبع آن را مرکب القوی مینامند. به این معنا که مصرف گلاب برای افراد گرم مزاج سبب سردی و برای افراد سرد مزاج سبب گرمی میشود. از آنجایی که طبع گلاب میانه و تا حدودی رو به خنکی است برای رفع تشنگی و کاهش حرارت بدن نیز توصیه میشود. حتی برای درمان تب استفاده موضعی از گلاب میتوانند سبب کاهش دمای بدن شود.
تخم شربتی
برای درمان گرمی بدن با طب سنتی مصرف تخم شربتی نیز توصیه میشود. البته این ماده در واقع برای رفع تشنگی و گرمازدگی مؤثر است.
خاکشیر
یکی از نسخههای رایج برای درمان گرمی بدن با طب سنتی مصرف خاکشیر است. شربت خاکشیر برای درمان گرمازدگی بسیار مؤثر است. البته در واقع مهمترین خاصیت خاکشیر پاکسازی معده و تقویت آن است.
عرق بیدمشک
عرق بیدمشک نیز از جمله عرقیات مفیدی است که برای کاهش گرمی بدن توصیه میشود. عرق بیدمشک علاوه بر تقویت معده (پیشنهاد مطالعه: برای درد معده چه باید خورد؟) و کاهش حرارت بدن نشاطآور نیز هست.
قرص برای گرمی بدن
یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است برای شما هم پیش آید این است که افراد دارای گرمی بدن چه قرصی بخورند بهتر است؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم بهتر است افراد به جای روی آوردن به داروهای شیمیایی سراغ شربتهایی مانند سکنجبین بروند تا بتوانند بدون هیچ عوارضی این اختلال را رفع کنند.
برای گرگرفتگی چی بخوریم؟
اگر دچار گر گرفتگی بدن میشوید، میتوانید با استفاده از میوههایی مانند گریپفروت، خربزه، هندوانه، خیار سبز و همچنین فلفل این عارضه را به طور قابلتوجهی کنترل کنید. علاوه بر موارد ذکر شده استفاده از نوشیدنیهایی مانند خاکشیر و عرق کاسنی که طبع سرد دارند نیز میتواند در این زمینه به شما کمک کنند. البته توصیه ما به شما این است که قبل از هرگونه مصرف مواد غذایی در جهت کاهش گر گرفتیهای بدن حتما با متخصصانی که در این زمینه فعالیت دارند، مشورت کنید تا بتوانید یک برنامه غذایی مناسب با شرایط جسمی خود داشته باشید.
گیاهان دارویی مناسب برای درمان گرمی بدن
درمان گرمی بدن با گیاهان دارویی به دو طریق صورت میگیرد. گیاهان دارویی از طریق خنک کنندگی و افزایش تعریق سبب کاهش حرارت بدن میشوند. به جز نسخههای رایج میان مردم برخی گیاهان دارویی خاص نیز برای این منظور تجویز میشوند. بادرنجبویه، هل، نعناع، سنبل الطیب و آقطی سیاه از جمله این گیاهان هستند. دمنوش، سردنوش و عرق این گیاهان اثرات مشابهی در کاهش حرارت بدن دارند.
درمان گرمی بدن با طب سنتی بیخطر است؟
درمان گرمی بدن با طب سنتی راهکار مفید و بیخطری به نظر میرسد. اما حقیقت این است که مصرف گیاهان دارویی نیز مانند داروهای شیمیایی باید با رعایت نکات احتیاطی اعم از میزان مصرف یا بررسی تداخلات دارویی صورت گیرد. به عنوان یک قاعده کلی مصرف مداوم و بیش از حد هیچ داروی گیاهی توصیه نمیشود. اما بهترین کار این است که مصرف گیاهان دارویی با مشورت یک متخصص طب سنتی انجام شود.
درمان داغی شکم در طب سنتی
اگر احساس داغی شکم دارید باید بدانید که طب سنتی برای درمان این عارضه نیز برنامههای ویژهای دارد. بیماران پس از مشورت با پزشک مربوطه میتوانند با تغییر در لایف استایل خود، اضافه کردن ورزش به برنامه روزانه و همچنین مصرف شربت انار، رب سیب، سرکه، سماق و غوره، آلوبخارا و شربت عناب و ریواس، شربت لیمو و غیره میتوانند نقش بسیار زیادی در درمان داغی شکم داشته باشند.
مراجعه به بهترین پزشک برای درمان گرمی بدن
اگر شما نیز مبتلا به گرمی بدن هستید و میخواهید هر چه سریعتر این عارضه را درمان کنید، بهترین کار مراجعه به یک متخصص خبره طب سنتی است. در واقع میتوان گفت پزشکان متخصص طب سنتی میتوانند با در نظر گرفتن سوابق پزشکی شما و همچنین شرایط خاص بدنتان یک برنامه درمانی ویژه برای شما در نظر بگیرند تا بتوانند در کمترین زمان ممکن و بدون هیچ گونه عوارضی بیماری شما را درمان و کنترل کنند. متخصصانی همچون دکتر مریم منفرد، دکتر اکرمالسادات اطیابی و دکتر شکوفه حیدری از بهترین متخصصانی هستند که میتوانند در درمان سوء مزاج به شما کمک کنند.
عااالی ممنون ازتوضیحات خوبتون خسته نباشید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!