فشار خون بالا یا پرفشاری خون زمانی روی میدهد که فشار خون تا سطح خطرناکی افزایش یابد. اندازه گیری فشار خون در واقع میزان خون عبوری از رگهای خونی و میزان مقاومت رگها در برابر خون در حین ضربان قلب را محاسبه میکند. امروزه با توجه به اطلاع رسانیهایی که در خصوص بیماری فشار خون میشود، همه مردم آگاهیهای لازم را دارند. ما در این مقاله قصد داریم درباره بیماری فشار خون، علائم این بیماری، علل ایجاد فشار خون و نیز عوارض ناشی از آن بپردازیم. پیشنهاد میکنیم اگر در خصوص این بیماری خاموش، اطلاعات لازم را ندارید، با ما همراه باشید.

تعریف فشار خون
فشار خون در زمانی به وجود میآید که، خون با فشار زیاد به دیواره رگها حمله میکند. به گونهای که سرخرگهای بزرگ، مقاومت خود را از دست میدهند و عروق کوچک باریک میشوند. به این بیماری مرگ خاموش گفته می شود. زیرا بدون ایجاد سر و صدایی، باعث مرگ فرد میشود. هنگامی که شما کار زیاد انجام دهید و یا استرس و اضطراب به خود راه دهید، باعث میشود که شما دچار این بیماری شوید.
برای اندازه گیری فشار، باید از دستگاه مخصوص فشارسنج استفاده شود. بدین صورت که از ارتفاع جیوه جهت تعیین مقدار فشار خون،استفاده میشود. فشار خونی طبیعی است که پایین تر از ۱۲۰ میلیمتر جیوه باشد. فشار خون معمولا در بین افرادی که بزرگسال هستند، رواج دارد. بر اساس دادههای آماری از هر چهار نفر، یک نفر به این بیماری دچار است.
مطالعه مفید: غلظت خون چیست و چگونه درمان میشود؟
معمولا در بین مردان جوان و زنان سالخورده، این بیماری شایع است. اما طبق تحقیقات به عمل آمده؛ هر چقدر سن افراد افزایش پیدا کند و برنامه غذایی سالمی نداشته باشند، به فشار خون مبتلا میشوند. با روی آوردن مردم به غذاهای فست فود، استفاده بیرویه از نمک و گوشت قرمز، استعمال دخانیات و مشروبات الکلی و از همه مهمتر سخت شدن اوضاع زندگی و داشتن دغدغه و فکر زیاد باعث شدهاست که این بیماری مانند یک اپیدمی فراگیر شود. به همین خاطر همیشه توصیه میشود که، برنامه ی زندگیتان را به گونهای تنظیم کنید که سلامتیتان تضمین شود.
علائم فشار خون بالا چیست؟
اگر علائم زیر را داشتید، سریع به دکتر مراجعه کنید تا با تجویز دارو، از بروز هرگونه خطرات احتمالی جلوگیری شود. علائم فشار خون به شرح زیر است:
- حالت خستگی و یا منگ بودن، علائم این بیماری است.
- داشتن مشکلات بینایی از مهمترین و رایجترین علائم است.
- در بعضی از افراد ممکن است این بیماری، با درد در قفسه سینه آغاز شود.
- داشتن ضربان قلب نامنظم، ادرار خونی، داشتن تپش در قلب و گردن، سرخشدن پوست، اختلال در خواب، عرق زیاد و … از دیگر علایمی است که نشان میدهد فرد، دچار این بیماری شده است.
- خوندماغ، یکی دیگر از علائم این بیماری است.
- اگر دارای سردردهای شدید هستید؛ احتمال اینکه دچار این بیماری شدهباشید، زیاد است.
راههای پیشگیری از فشار خون بالا
از مهمترین راهها برای پیشگیری از بیماری فشار خون، تغییر در سبک زندگی مانند: شیوه درست استفاده از مواد غذایی مانند عدم استفاده از غذاهای چرب و سرخکرده، استفاده مناسب از ادویهها و نمک، استفاده مناسب از گوشت سفید و قرمز، عدم استفاده از فستفود، داشتن برنامه پیادهروی آرام به مدت ۱۵ دقیقه، حرکت های ورزشی سبک به مدت ۲۰ دقیقه، عدم استعمال دخانیات و نیز مشروبات الکلی، داشتن خواب مناسب به مدت ۸ ساعت و … میتوان اشاره کرد.
به طور کلی به دور بودن از هرگونه استرس و عوامل ایجاد آن میتواند در پیشگیری بیماری موثر واقع شود. اگر سلامتی خودتان برایتان مهم است تمام موارد بالا را رعایت کنید. در صورتی که به این بیماری مبتلا هستید، سعی کنید توصیههای بالا را جدی بگیرید. همچنین لازم است از دستورات غذایی و نیز دارویی پزشک متخصص خود پیروی کنید.

همانطور که گفتیم، وقتی خون به دیوار رگها حمله میکند فشار خون ایجاد میشود. این عمل، عوارضی به دنبال دارد. از مهمترین عوارض فشار خون؛ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- باعث ایجاد مشکلات قلبی اعم از نارسایی و حملههای قلبی
- باعث ایجاد نارسایی کبدی
- باعث نارسایی کلیه
- باعث ایجاد سکته مغزی
- باعث ایجاد مشکلات در چشم
وقتی فشار خون کنترل نشود، باعث ایجاد مشکلات در عضوهای دیگر میشود. به گونهای که این بیماری، فرد را از پا در میآورد و فرد به تنهایی نمیتواند امورات زندگی خود را انجام دهد. باز هم یادآور میشویم که این بیماری در بعضی موارد، علائمی ندارد. افرادی که دارای سابقه فشار بالا هستند، باید در طول شبانهروز از نظر فشار، چک شوند. به همین خاطر است که همیشه به خانوادههایی که عضوی از آنها دچار این بیماری هستند توصیه میشود که، دستگاه فشارسنج تهیه کنند و نسبت به یادگیری آن، آموزشهای لازم را ببینند.
برای مشاوره برای فشار خون بالا و کنترل و درمان فشار خون با کلینیک طب سنتی زادمهر تماس بگیرید. ما میتوانیم در این زمینه به درمان فشار خون به شما کمک کنیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!