احتمالا شما هم از کسانی باشید که واژه افسردگی را زیاد شنیده است. افسردگی یا depression که از نظر برخی متخصصان علم روان سرماخوردگی روانی نیز نامیده میشود یکی از شایعترین بیماریهای روحی و روانی است که ممکن است برای هر فرد در طول زندگیاش رخ دهد. البته باید بدانید که این بیماری شدت مختلفی دارد و بسته به شدت میتواند علائم متفاوتی نیز داشته باشد.
در این مطلب از مجله دکتر صرافان قصد داریم به بررسی این بیماری بپردازیم. بنابراین اگر علاقهمند به بررسی بیماری افسردگی از جنبه طب سنتی هستید، مطالعه این مطلب میتواند برای شما بسیار مفید باشد.
معرفی ۷ مورد از انواع افسردگی
از نظر متخصصان بیماری افسردگی انواع مختلفی دارد. مهمترین عامل تاثیرگذار در تقسیمبندی این بیماریها شدت و مدت زمان است. از مهمترین انواع افسردگی میتوان به گزینههای زیر اشاره کرد:
۱. افسردگی تک قطبی
افسردگی تک قطبی یا افسردگی ماژور یکی از متداولترین انواع دپریشن است که افراد بسیاری را در سراسر جهان به خود مبتلا کرده است.
بیماران مبتلا به این نوع افسردگی معمولا هر روز نسبت به دیروز افسردهتر و ناراحتتر میشود. گفتنی است که عدم درمان این افسردگی ممکن است بر روی شرایط جسمی بیمار نیز اثر بگذارد. به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند درمان MDD یا افسردگی تک قطبی حتما توسط متخصصان خبره فعال در این زمینه انجام گیرد.
۲. افسردگی مالیخولیا
افسردگی مالیخولیا که از آن به عنوان افسردگی سودازدگی نیز یاد میشود یکی از بیماریهای روانی است که بر روی اشتها و انگیزه تاثیر بسیار زیادی دارد. مهمترین دلیل ابتلا به این بیماری را میتوان افزایش سن و بیثباتی روانی دانست.
گفتنی است که این بیماری میتواند زندگی فرد را به طور کاملا مختل کند. چرا که فرد را از تلاشهای روزانه باز میدارد.
۳. افسردگی روانپریشی
هنگامی که فرد علائم افسردگی را به همراه روانپریشی داشته باشد، متخصصان احتمال ابتلای او به افسردگی روانپریشی را بررسی میکنند.
گفتنی است که این بیماری ممکن است در کنار سایر اختلالات روانی همچون اسکیزوفرنی رخ دهد.
۴. افسردگی فصلی
اگر بیمار در بازههای زمانی از سال علائم افسردگی را داشته باشد، نتواند تمرکز کند و با اختلال در تغذیه روبهرو شود، نیاز است تا احتمال ابتلای او به افسردگی فصلی مورد بررسی قرار بگیرد.
گفتنی است که تاکنون دلیل اصلی ابتلای فرد به افسردگی فصلی مشخص نشده است اما برخی از پژوهشگران بر این باورند که میزان تابش نور خورشید ممکن است در ابتلای فرد به این عارضه موثر باشد.
۵. افسردگی سالمندی
افسردگی سالمندی به افسردگی گفته میشود که در اثر افزایش سن بروز پیدا میکند. با بالا رفتن سن یک سری تغییرات در سطح هورمونها ایجاد میشود که بر خلق و خوی فرد تاثیر میگذارد و میتواند به عنوان عامل افسردگی شناخته شود.
افرادی که افسردگی سالمندی را تجربه میکنند، معمولا به یک باره تغییر وزن میدهند و شاهد اختلال در قدرت تصمیمگیری خود هستند.
۶. افسردگی در زنان
زنان در دورههای مختلفی از زندگی خود ممکن است افسردگی را تجربه کنند. افسردگی قائدگی یکی از متداولترین افسردگیهایی است که اکثر زنان قبل از قاعدگی یا در دوران پریودی آن را تجربه خواهند کرد. این افسردگی در بیشتر مواقع موقت است و به صورت خودبهخودی از بین میرود.
زنان پس از بارداری نیز ممکن است علائم افسردگی را تجربه کنند. در چنین شرایطی گفته میشود که فرد افسردگی پس از زایمان گرفته است. افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان تغییرات گستردهای در رفتار، خلق و خو و خواب خود تجربه خواهند کرد.
افسردگی یائسگی یکی دیگر از مهمترین افسردگیهای زنانه است که بر اثر برهم کنش هورمونهای جنسی زنانه ایجاد میشود. این افسردگی معمولا با تغییر در تمرکز، رفتار، میزان اشتها و خواب همراه خواهد بود.
۷. افسردگی در مردان
افسردگی در مردان یکی دیگر از اشکال افسردگی است که معمولا با دردهای جسمی و کاهش نیازهای جنسی همراه است. این افسردگی ممکن است اثرات بسیار جبران ناپذیری بر روی روابط شغلی و دوستانه فرد بگذارد، به همین دلیل درمان آن بسیار حائز اهمیت است.
علائم تشخیص افسردگی
بیماری افسردگی نیز مانند سایر بیماریها با یک سری علائم همراه خواهد بود. شناخت علائم تشخیص افسردگی به متخصصان کمک میکند تا برنامه درمانی بهتری برای شما در نظر بگیرند. از مهمترین علائم افسردگی میتوان به گزینههای زیر اشاره کرد:
- کم شدن یا زیاد شدن اشتها
- تغییر وزن ناگهانی
- یاس و ناامیدی
- کمبود اعتماد به نفس و خود بیارزش بینی
- از دست دادن تمرکز
- احساس ناراحتی و غم دائمی
- اختلال در انجام فعالیتهای روزانه
- اجتناب از جمع
- کاهش نیازهای جنسی
- کاهش حافظه
- از دست دادن رغبت و علاقه
- داشتن افکار خودکشی، خودآزاری و مرگ
توجه داشته باشید که تمامی علائم گفته شده باید توسط یک پزشک خبره و توانا مورد بررسی قرار گیرد و سپس ابتلای شما به افسردگی تشخیص داده شود.
درمان افسردگی در طب سنتی
طب سنتی به درمان افسردگی نیز مانند سایر بیماریها توجه داشته است. متخصصان این علم نهایت تلاش خود را به کار گرفتهاند تا یک برنامه درمانی فوقالعاده را برای کنترل این بیماری روانی در نظر بگیرند.
از نظر طب سنتی مصرف برخی از داروهای شیمیایی که برای درمان افسردگی تجویز میشوند، میتواند با عوارض زیادی همراه باشد. به همین دلیل به بیماران توصیه میشود در کنار روانکاوی و تغییر سبک زندگی بسته به شدت بیماری خود از داروهای زیر استفاده کنند:
- روغن گل مغربی
- روغن گل سرخ یا گلاب
- روغن گل راعی
- روغن سنبلالطیب
- دمنوش علف چای
- گل گاو زبان
- اسطوخودوس
- مصرف گیاهان دارویی مانند چای، زرشک، ریحان و بهار نارنج
پیشگیری از افسردگی از نظر طب سنتی
پیشگیری از افسردگی نیز دقیقا به همان اندازه که درمان اهمیت دارد، حائز اهمیت است. متاسفانه باید بگوییم که در عصر حاضر با اینکه افراد بیشتری در خطر ابتلا به افسردگی هستند اما معمولا تعداد کسانی که به سلامت روان خود اهمیت میدهند بسیار کم است. همین موضوع نیز باعث میشود تا افسردگی و سایر اختلالات روانی در جامعه ما بیداد کند.
متخصصان طب سنتی توصیه میکنند برای پیشگیری از ابتلا به افسردگی به نکات زیر توجه داشته باشید:
- ورزش کردن را در برنامه روزانه خود قرار دهید و هر روز حداقل نیم ساعت ورزش کنید. تحقیقات نشان داده است که ورزش میتواند نقش بسیار زیادی در کاهش استرس داشته باشد.
- به تغذیه خود اهمیت دهید و از مصرف غذاهای مضر و فست فود جدا خودداری کنید.
- مصرف داروهای شیمیایی را به حداقل برسانید و سعی کنید تا حد امکان سراغ داروهایی بروید که عاری از هر گونه مواد شیمیایی مضر باشند.
- زمان بیشتری را به خود اختصاص دهید و هر وقت نیاز بود با خود خلوت کنید.
- غرق در کار نشوید و با خانواده و اطرافیان نیز تعامل داشته باشید.
- اگر از بیماری خاصی رنج میبرید، هر چه سریعتر درمان را آغاز کنید. چرا که گاهی مهمترین دلیل ابتلا به افسردگی رنج بردن از سایر بیماریها است.
- خواب کافی داشته باشید و از مصرف دخانیات و الکل بپرهیزید.
- بیشتر به تفریح، سرگرمی و علاقهمندیهای خود بپردازید.
نتیجهگیری
در این مطلب به بررسی افسردگی از نگاه طب سنتی پرداختیم و گفتیم که چه درمانهایی برای این بیماری در نظر گرفته شده است. لازم است بدانید که افسردگی یکی از بیماریهای بسیار مهم است که در صورت عدم درمان به موقع میتواند عواقب جبران ناپذیری برای فرد داشته باشد. به همین دلیل توصیه میشود اگر با علائم افسردگی دسته و پنجه نرم میکنید، هر چه سریعتر درمان خود را آغاز کنید. چرا که زمان نقش بسیار زیادی در پاسخ شما به این درمان خواهد داشت.
متخصصان طب سنتی افسردگی میتوانند بدون استفاده از داروهای شیمیایی مضر بهترین پروتکل درمانی را برای شما عزیزان در نظر بگیرند. بنابراین میتوانید با مراجعه به یکی از این متخصصان بهترین برنامه درمانی را برای خود دریافت کنید.
ما در کلینیک دکتر صرافان میتوانیم بهترین برنامه درمانی را برای شما عزیزان در نظر بگیریم. بهترین متخصصان ما در این مجموعه، دکتر معصومه صرافان و دکتر مریم منفرد هستند. این دو پزشک حاذق و توانا که سالیان زیادی است در زمینه افسردگی فعالیت دارند، میتوانند به شما کمک کنند تا از شر افسردگی و سایر بیماریهای روانی نجات یابید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!