سرفه زمانی ایجاد میشود که عفونت یا عاملی خارجی مانند گرده گل و غبار وارد مجاری تنفسی میشود و التهاب ایجاد میکند که باعث سرفه میشود. سرفه در واقع واکنش طبیعی بدن برای مقابله با این التهاب است. سرفه دارای دو نوع خشک و سرفه خلط دار است. سرفه خشک سرفهای است که مخاط یا خلط ایجاد نمیکند و ترشحی ندارد. پزشکان از این نوع سرفه به عنوان سرفه غیرمولد و سرفه غیر خلط دار هم یاد میکنند.
برای درمان سرفه خشک در طب سنتی استفاده از چای عسل، زردچوبه، زنجبیل، ریشه گل ختمی، نعناع، چای ماسالا، مرزنجوش، ریشه شیرین بیان، آویشن توصیه میشود.
کلیک کنید: خدمات ویزیت و درمان بیماریها با طب سنتی
بهترین داروهای گیاهی برای درمان سرفه خشک
سرفه خشک یکی از انواع بیماریهایی است که مبتلا شدن به آن تجربهی ناگواری محسوب میشود. همچنین از آن دسته بیماریهایی میباشد که هر چه مدت زمان آن طولانیتر شود، فرد رنج بیشتری را متحمل میشود. برای درمان این نوع سرفهها روشهای بالینی فراوانی میتوان یافت. با این وجود برخی از داروهای گیاهی نیز میتوانند موثر واقع شوند. در ادامه با چند نمونه داروی گیاهی برای درمان سرفه خشک آشنا میشوید.
چای عسل برای درمان سرفه خشک در طب سنتی
با توجه به تحقیقات انجام شده، عسل برای درمان سرفه خشک در طب سنتی توصیه شده و بسیار موثر است. این ماده دربردارندهی خواص ضد باکتریایی میباشد. علاوه بر آن این ماده میتواند به پوشش گلو کمک کند و قادر است سوزش آن را نیز کم کند.
برای مصرف این ماده و بهبودی سرفه خشکتان، ۲ قاشق چایخوری از آن را با آب ولرم و لیمو ترش یا چای گیاهی ترکیب کرده و یک یا دو بار در روز از آن استفاده کنید. نکته بسیار مهم این است که به کودکان زیر ۱ سال به هیچ عنوان نباید عسل داد، زیرا ممکن است با ریسک واکنش آلرژیک یا بوتولیسم مواجه شوند.
زردچوبه بهترین داروی گیاهی برای درمان سرفه خشک
زردچوبه نیز سرشار از کورکومین می باشد و برای درمان سرفه خشک در طب سنتی به کار میرود. این ادویه خواص ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد. در صورتی که این ادویه با فلفل سیاه استفاده شود، کورکومین موجود در آن به شکل بهتری جذب جریان خون میگردد و تاثیر آن بیشتر میشود. برای مصرف زردچوبه که به عنوان یک درمان گیاهی محسوب میشود، یک قاشق چایخوری از آن را با یک هشتم قاشق چایخوری فلفل سیاه در یک نوع آبمیوه بریزید و میل نمایید.
زنجبیل توصیه شده برای درمان سرفه خشک در طب سنتی
این گیاه نیز دیگر داروی گیاهی برای درمان سرفه خشک است که مدت زمان زیادی است از آن برای درمان حالت تهوع و ناراحتی معده استفاده میکنند. همچنین با توجه به اطلاعات موجود این گیاه قادر است سرفه را با تسکین عضلههای صاف مجاری تنفسی کم کند. این گیاه همینطور دربردارندهی خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی است.
به منظور درست کردن چای زنجبیل باید بیست تا چهل ریشه پوست شده یا بریده شده از زنجبیل را در آب گرم بخیسانید. با افزودن عسل یا آبلیمو میتوانید تاثیر این دارو را افزایش دهید. هم میتوان از این ماده به صورت کپسول استفاده کرد هم ریشه آن را جوید و سرفه خشک را درمان کرد.
استفاده از ریشه گل ختمی برای درمان سرفه خشک در طب سنتی
در دوره حاضر افراد کم سن و سال ریشه گل ختمی را در قالب شربت سرفه و قرص به عنوان داروی گیاهی برای درمان سرفه خشک مورد مصرف قرار میدهند. این گیاه ممکن است خواص ضد باکتریایی نیز داشته باشد. ریشه این گل به علت داشتن موسیلاژ بالا قادر است سوزش به وجود آمده از سرفه را بکاهد. این گیاه همچنین به صورت خشک شده و یا چای کیسهای در دسترس است. به منظور بهبود سرفه خود میتوانید به آن آب گرم اضافه کرده و سریعا آن را بنوشید.
درمان سرفه خشک در طب سنتی با کمک نعناع بیابانی
این گیاه که یک نوع داروی گیاهی برای درمان سرفه خشک میباشد در درون خود منتول دارد که میتواند به منظور ایجاد بیحس در آخرین عصب موجود در گلو که در اثر سرفه تحریک میگردد، به کار رود. این امر میتواند درد را التیام بخشد و میل به سرفه را کم کند. همچنین، این گیاه دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی نیز میباشد. برای مصرف این گیاه مفید روشهای بسیاری موجود است، برای مثال میتوان به نوشیدن آن به صورت چای نعناع گرفته تا مکیدن آن به شکل قرص اشاره داشت.
درمان سرفه خشک در طب سنتی با چای ماسالا
در حال حاضر در کشورهای ایالات متحده و هند چای ماسالا به منظور درمان بیماریهایی مثل گلو درد و سرفه خشک مورد استفاده قرار میگیرد. این چای همچنین سرشار از چند نوع ماده آنتیاکسیدان از جمله میخک و هل میباشد که در جهت یک خلطآور موثر میتواند مورد مصرف قرار گیرد. این چای دربردارندهی دارچین نیز است و نوعی ضد التهاب قوی به شمار میآید. البته توصیه شده است از این چای برای درمان سرفه خشک کودکان استفاده نشود. به این دلیل که ممکن است آلرژیزا باشد.
درمان گیاهی سرفه خشک با چای مرزنجوش
این گیاه که نوعی پونه کوهی به حساب می آید مدت زمانی است که در جایگاه داروی گیاهی برای درمان سرفه خشک و برای از بین بردن طیف وسیعی از بیماریها استفاده میگردد. این نوشیدنی به دلیل داشتن ترکیبات گیاهی ضد التهابی میتواند در کاهش سرفههای مربوط به آسم، برونشیت، سرماخوردگی و سیاه سرفه موثر باشد. برای درست کردن این نوع چای به عنوان داروی گیاهی برای درمان سرفههای خشک، ۳ تا ۴ قاشق چایخوری از این گیاه را به صورت خشک در آب گرم بریزید و هر روز سه بار بنوشید.
درمان گیاهی سرفه خشک با ریشه شیرین بیان
مدت زمان زیادی است که نوشیدن چای حاوی ریشه شیرین بیان، به علت داشتن خاصیت آرام بخشی آن بر گلو بسیار طرفدار پیدا کرده است. با توجه به نظرات متخصص طب سنتی چینی، ریشه شیرین بیان میتواند درد را التیام بخشد، خلط را ریشهکن کند و سرفه را درمان کند. برای به دست آوردن عصاره این گیاه، دو قاشق غذاخوری از ریشه آن را در یک لیوان آب گرم طی پنج تا ده دقیقه بریزید و سپس میل کنید.
آویشن دارو گیاهی بسیار عالی در جهت درمان سرفه خشک
در حال حاضر این گیاه یک نمونه متداول از داروی گیاهی برای درمان سرفه خشک، گلودرد، بیماری برونشیت و امراض گوارشی به شمار میآید. برای درست کردن این دارو، هر روز ۲ قاشق چایخوری آویشن را با یک فنجان آب داغ مخلوط نمایید و پس از گذشت ۱۰ دقیقه عصاره آن را میل کنید.
برای درمان سرفه خشک چی بخوریم؟
در حال حاضر مصرف سیر برای درمان سرفه خشک در طب سنتی بسیار توصیه میشود. این گیاه خوراکی حاوی خواص ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد التهابی میباشد. با توجه به مطالعات اخیر انجام شده، استفاده از سیر خام برای درمان سرفههای خشک مرتبط با سرماخوردگی موثر است.
استفاده از لبنیات نیز برای درمان سرفه خشک در طب سنتی اثربخش است. زیرا قادر است با به وجود آوردن تعادل در باکتریهای روده، سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید. در صورتی که به خاطر داشتن حساسیت غذایی سرفه میکنید، از خوردن غذاهای محرک پرهیز نمایید.
همچنین اگر مبتلا به رفلاکس اسید معده به مری باشید این امر موجب سرفههای خشک مزمن میگردد. اگر این مشکل را دارید، از خوردن غذاهای پرچرب، غذاهای اسیدی، شکلات، کافئین و غذاهای تند اجتناب نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!