درمان سردرد با طب سنتی یکی از روشهای رایج برای درمان سردردهای مزمن است؛ این راهکارها بدلیل نداشتن عوارض، جایگزین مناسبی برای درمان سردرد با قرص و مسکن هستند. گاهی سردردها یک درد عادی در بدن است که ممکن است به دلایل مختلفی همچون دلایل گوارشی، سرماخوردگی و … ایجاد شده باشد. اما سردرد در بعضی از موارد بسیار شدید و غیرقابل تحمل است و می تواند نشانه بیماریهای خطرناک مانند تومور مغزی یا خونریزی مغزی باشد؛ البته این مورد نادر است و نباید هر سردردی را نشان چنین بیماری در نظر گرفت.
احساس درد در ناحیه سر و بالای گردن را با عنوان سردرد (Hedeache) میشناسند. این عارضه به طور کلی منشا عصبی دارد. یک بافت نازک به نام ضریع جمجمه، استخوانها، سینوسها، چشمها و گوشها را احاطه کرده است که در صورت ملتهب و دردناک شدن باعث درد در سر و گردن میشود. در این نوشته قصد داریم روش درمان سردرد با طب سنتی را به شما نشان دهیم.
در ویدئوی زیر دکتر معصومه صرافان درباره روش درمان سردرد با طب سنتی توضیح میدهند:
انواع سردرد از نظر طب سنتی ایرانی
سردرد از نظر مزاجی در طب سنتی ایرانی به چهار نوع سردرد تقسیم میشود:
- سردردهای صفراوی: این نوع سردرد که بیشتر در آقایان دیده میشود، کل پیشانی و چشم درد میگیرد. نشانه آن، شروع درد از ناحیه پیشانی و جلوی سر است.
- سردردهای بلغمی: این سردرد از گردن و پشت سر شروع شده، در برخی موارد با حالت تهوع همراه است و با بوهای گرم آرام میشود. سردی زیاد طبع، اضطراب و استرس باعث تشدید آن خواهد شد. این سردرد بیشتر در زنان مشاهده میشود.
- سردردهای دموی: این سردرد از پیشانی شروع شده، کل سر را در بر گرفته و موجب نبض زدن در شقیقهها میشود. این نوع سردرد با گرما افزایش مییابد
- سردردهای سوداوی: در این نوع سردرد که میتواند به هر دلیلی ایجاد شود معمولاً کل سر درگیر میشود. فرد در این سردرد به صدا، نور و بو حساس شده و در تاریکی تسکین مییابد.
بیشتر بدانید: درمان دردها با طب سنتی با استفاده از غمز یا طب فشاری
روشهای درمان سردرد
اگر فردی سردردهای خفیف و گاه و بیگاه داشته باشد، بهتر است با اصلاح عادتهای روزانه و همچنین عادتهای غذایی خود این مورد را درمان کند. اشتباهی که افراد مرتکب میشوند، مصرف مداوم مسکنها برای تسکین درد سر است، که این برای طولانی مدت اشتباه است. با کمک طب سنتی ایرانی و با عادتهای روزانه میتوان سردردهای خفیف را برای همیشه ریشهکن کرد.
درمان سردرد بر اساس نوع آن انجام میشود. اگر سردردهای خیلی شدید و مدوام روزانه در فردی دیده شود، درمان آن با روشهای معمولی و بدون نظر پزشک اشتباه است. بهتر است برای سردردهای شدید حتما به پزشک مراجعه شود، چون گاهی این سردردها منشا طبیعی ندارد و نماد یک بیماری است که باید درمان شود.
روشهای ساده خانگی برای درمان سردرد
انجام برخی فعالیتها هنگام بروز حملههای سردرد، میتواند درد را کاهش دهد. این اقدامات ساده و بدون هزینه هستند و میتوانند در خانه انجام شوند.
- نوشیدن آب به مقدار زیاد
- استفاده از کمپرس سرد
- برای انواع سردردهای میگرنی کمپرس یا حوله گرم روی پیشانی، شقیقهها، گردن و شانه
- برای درمان سردرد عصبی انجام تکنیکهای آرامسازی مانند یوگا و تمرینات تنفسی فشار دادن نقاط دردناک به مدت یک تا دو دقیقه
- برای تسکین سردرد ماساژ دادن صورت، شقیقهها و نواحی سر و گردن
- و در نهایت مصرف داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن برای رفع فوری درد استراحت در محیط آرام و بدون سروصدا
بیشتر بدانید: هرآنچه درباره درمان درد با طب سنتی ایرانی نیاز است بدانید!
درمان سردرد با طب سنتی طب سنتی
طب سنتی در درمان سردرد روشهای مختلفی را بکار میبرد که یکی از آنها درمان سردرد با کمک طب فشاری یا غمز است. داروهای گیاهی زیادی نیز برای درمان سردرد و پیشگیری از آن وجود دارد که در زیر به چند نمونه اشاره میکنیم:
- درمان سردرد با طب سنتی با روغن اسطوخودوس: روغن اسطوخودوس را با استشمام آن میشناسند؛ اگر فردی سردرد داشته باشد، با استشمام بخار این روغن میتواند درد خود را تسکین دهد. بوییدن عطر اسطوخودوس راهکاری بسیار ساده و موثر برای تسکین سردرد محسوب میشود و کافی است شما قطراتی از روغن اسطوخودوس را روی دستمال بریزید و آنرا استنشاق کنید، البته اگر بتوانید آن را بخور کنید خیلی موثرتر خواهد بود.
- درمان سردرد با طب سنتی با روغن نعنا: روغن نعنا برای باز کردن رگها مناسب است. کافی است چند قطره از این روغن را روی دستمال ریخته و به پیشانی و پشت گردن خود بمالید، اینکار باعث تسکین درد در سر میشود. روغن نعنا با تنظیم جریان خون در بدن، سردرد را درمان می کند.
- درمان سردرد با طب سنتی با دارچین: دارچین نیز جزو گیاهانی که در درمان سردرد موثر هستند در نظر گرفته میشود. کافی است دارچین را پودر کرده و با کمی آب به حالت خمیری درآورید. قسمتهایی از پیشانی و شقیقه را با این خمیر بپوشانید و ۳۰ دقیقه صبر کنید. سپس شاهد کاهش سردرد خود خواهید بود.
- درمان سردرد با طب سنتی با زنجبیل: برای درمان سردرد با گیاهان دارویی، زنجبیل گزینه خوبی است چون باعث کاهش التهاب رگهای خونی در سر میشود و در نتیجه سردرد کاهش مییابد. روش استفاده از زنجبیل نیز میتواند مثل دارچین و بصورت خمیری باشد و یا بصورت خوراکی و دمکردنی زنجبیل تازه.
- درمان سردرد با طب سنتی با روغن آویشن و رزماری: روغن آویشن را با مقداری رزماری ترکیب کنید و بر روی پیشانی و شقیقهها بمالید تا جذب پوست شود؛ این روغن به سرعت به درمان سردرد شما کمک خواهد کرد.
- درمان سردرد با طب سنتی با ریحان: ریحان خوش عطر و بو گیاهی است ضد درد که برای شل کردن عضلات و درمان درد سردرد کاربرد قدرتمندی دارد خصوصا درمان سردرد تنشی و عصبی. چند برگ از ریحان را با آب بجوشانید و بگذارید دم بکشد، اگر کمی عسل نیز به آن اضافه کنید، میتواند برای درمان سردرد به سرعت عمل کند. البته برگ ریحان بصورت خوراکی نیز اگر مصرف شود میتواند سردرد را کاهش دهد.
توجه: اگر سردرد دارید قهوه، نوشابه و نوشیدنیهای قندی را کنار بگذارید چراکه اینها موجب کاهش آب بدن میشوند و در نتیجه تشدید سردرد را بدنبال خواهد داشت.
سخن پایانی درمان سردرد با طب سنتی ایرانی
روشهای درمان سردردهای شدید و مزمن با طب سنتی با استفاده از گیاهان دارویی و ماساژدرمانی نقاط خاصی از سر انجام میشود. این ماساژدرمانی یا طب فشاری باید توسط پزشک طب سنتی انجام شود. در صورتی که سردردهای شدید و مداوم دارید، بهتر است برای معالجه به پزشک مراجعه کنید و به درمانهای معمولی بسنده نکنید. برای درمان سردرد با طب فشاری یا غمز میتوانید با ما تماس بگیرید، زادمهر با سابقه درخشان در زمینه درمان دردها، میتواند به شما برای درمان سردرد کمک کند. با مطب طب سنتی زادمهر تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!