درمان جوش صورت چالش دوران نوجوانی و بلوغ! جوش صورت به عنوان یکی از رایجترین مشکلاتی که در سنین نوجوانی و جوانی بر روی پوست ظاهر میشود؛ شناخته شده است. معمولا علل جوش صورت میتواند چربی در منافذ باز پوست، جمع شدن سلولهای مرده، وجود باکتری، تغییرات هورمونی و… باشد. ممکن است جوشها به صورت التهابی، سرسفید و سرسیاه خود را نشان بدهند. جوشها در چانه، پیشانی و گونهها بیشتر مشاهده میشوند.
انواع جوش صورت
جوشها دارای انواع مختلفی هستند و به دو دسته غیر التهابی و التهابی تقسیم میشوند.
- جوشهای غیر التهابی: این نوع جوشها شامل جوشهای سرسیاه و سر سفید هستند. درمان این جوشها به آسانی امکانپذیر است.
- جوشهای التهابی: این جوشها به نامهای مختلفی همچون کیست، ندول، پاپول و… شناخته میشوند. درمان جوشهای التهابی دشوار است و به زمان بیشتری برای درمان نیاز دارند.
درمان جوش صورت و انواع آن از نظر شکل ظاهر
- جوشهای سرسفید
زمانیکه منافذ پوست مسدود میشوند، جوشهای سرسفید ایجاد میگردند. این جوشها به «کومدون بسته» معروف هستند. این نوع جوش یکی از انواع جوش صورت محسوب میشود. بسته شدن منافذ پوست در سنین مختلف و نواحی مختلف بدن سبب بروز جوش سرسفید میگردد. گاهی این جوشها به صورت چرکی و برجستگی سفید خود را نشان میدهند. رنگ اطراف این جوشها قرمز و معمولا دردناک است. پوست اطراف آن نیز چروک یا سفت میشود. در نظر داشته باشید برای درمان جوش سرسفید به هیچ عنوان آن را فشار ندهید. نتیجه این کار زخم شدن جای جوش و باقی ماندن آن بر روی پوست میباشد.
- جوشهای سر سیاه
علل جوش صورت از جمله جوشهای سرسیاه با یکدیگر متفاوت هستند. به طور مثال هنگامی که فولیکول مو با سلولهای مرده پوست و یا چربیها مسدود میشوند، جوشهای سرسیاه که به «کومدون باز» معروف هستند؛ بر روی پوست ظاهر میگردند. این جوشها مانند نقطههای سیاه بسیار ریزی هستند و با فشار دادن از بین میروند.
- پاپولها
این نوع جوش خود را به شکل برجستگیهای صورتی یا قرمز رنگ، کوچک و ریز بر روی پوست نمایان میشود. محل ایجاد پاپول در زیر سطح پوست است به طوریکه آن قسمت به نظر برآمده یا سفت میآید. باکتریهای موجود در پاپولها سبب ایجاد التهاب و آسیب پوست میشوند. تحقیقات نشان میدهد زمانی پاپولها ملتهب میشوند که جوشهای سرسفید یا سرسیاه تحریک شوند.
- جوشهای چرکی (پاسچول)
پاسچولها دارای برجستگیهایی به رنگ قرمز و بزرگ هستند. این نوع جوش در کمر، صورت و قفسه سینه بیشتر از دیگر قسمتهای بدن مشاهده میشود. از جمله دلایل بروز پاسچول میتوان به تغییرات هورمونی، جمع شدن باکتریها، بسته شدن منافذ پوست و… اشاره کرد. این جوشها به عنوان جوشهای زیر پوستی شناخته شدهاند و تنها سر چرکین این جوشها به روی پوست نمایان میشوند. هرگز برای بهبود یا از بین بردن پاسچولها آنها را فشار ندهید. اینکار سبب تشدید بیشتر پوست خواهد شد.
مطالعه مفید: حجامت چیست و چه فوایدی دارد؟
علل جوش صورت
بررسیها نشان میدهد علل جوش صورت در افراد متفاوت است. از عوامل مختلف ایجاد جوش صورت میتوان به این موارد اشاره کرد:
- عدم نظافت پوست و رعایت بهداشت
- استرس و مشکلات زنانه
- کشیدن سیگار و قلیان
- به کارگیری رژیم غذایی نامناسب
- استفاده از برخی داروهای خاص
- به کار بردن لوازم آرایشی فاسد شده و نامرغوب
- آلودگی مختلف محیطی
- عوامل ژنتیکی و تغییرات هورمونی در نوجوانان و…
انواع درمان جوش صورت
درمان جوش صورت؛ درمان جوشهای غیر التهابی: جهت بهبود و درمان جوش صورت غیر التهابی، از درمانهای موضعی، پمادها و… استفاده میشود. استفاده از بخور صورت، ماسکها و…. میتواند تاثیر مثبتی داشته باشد. این جوشها در مدت زمان کوتاهی با مراقبت بهبود مییابند.
درمان جوش صورت؛ درمان جوشهای التهابی: پاسچولها، پاپولها، ندولها و…. به دلیل وجود چرک در آنها، باید برای درمان حتما به پزشک مراجعه شود. معمولا جهت بهبود جوشهای التهابی از آنتیبیوتیکها استفاده میشود. با توجه به نوع جوشها انواع درمان ها نیز متفاوت میباشد. بنابراین اگر دچار جوشهای التهابی شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.
کلینیک طب سنتی زادمهر، با تجربه ۱۵ ساله در زمینه درمان با طب سنتی ایرانی، میتواند در این زمینه به شما کمک کند. برای مشاوره با ما تماس بگیرید!
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!