اختلال بیخوابی یکی از اختلالات رایج زندگی امروزین است، همانگونه که پیدا است کمخوابی به خودی خود یک بیماری نیست، اما نشانگر یک نوع اختلال و علامت بیماری در بدن است، اگر به دنبال شناخت علت بیخوابی و انواع بیخوابی هستید تا آخر مقاله همراه ما باشید.
گاها پیش میآید که شبها هرچه تلاش میکنید نمیتوانید به خواب بروید، و یا در طول شب بارها بارها از خواب بیدار میشوید و فرآیند خواب شما با اختلال مواجه میشود، و یا صبحها خیلی زود از خواب بیدار میشوید و دیگر نمیتوانید بخوابید، همه اینها اختلال بیخوابی نام دارند. کمخوابی خود یک بیماری به حساب نمیآید، اما نشانه و علامت یک بیماری میتواند در بدن باشد.
انواع بیخوابی کدام است؟
کمخوابی تنها محدود به یک تعریف ساده نیست، و از نظر شدت و میزان ادامه دار بودن آن انواع مختلفی دارد که عبارتند از :
- بیخوابی گذرا :
در این حالت فرایند اختلال در خواب می تواند از چند روز تا یک هفته طول بکشد و غالبا دلیل آن میتواند استرس و اضطراب در فرد باشد.
- بیخوابی حاد:
این نوع از اختلال در خواب مربوط به زمانی است فرد در پی ترک مواد مخدر است، و یا به علت قطع داروهای خوابآور ممکن است بدن تا چندین ماه دچار اختلال حاد خواب شود، بعد از گذر از این شرایط بدن خود را با شرایط جدید وفق داده و به حالت نرمال و عادی بر میگردد.
- بیخوابی مزمن:
از انواع بیخوابی میتوان به نوع مزمن آن اشاره کرد. این نوع از اختلال کمخوابی ناشی از مشکلات شدید روانی میتواند باشد، و بازه زمانی آن میتواند بیشتر از یک سال باشد و گاها تا سالها ادامه داشته باشد، در این نوع از اختلال کمخوابی فرد ممکن است دچار مشکلات بسیار زیادی شود، و بدن دچار خواب آلودگی، خستگی و … شود.
عوارض اختلال کمخوابی بر بدن چیست؟
اختلال در فرآیند خواب ممکن است صدمات جدی به بدن وارد کند که در اینجا به بررسی برخی از این موارد می پردازیم
- اختلال در خواب ممکن است منجر به حواسپرتی در طول روز شود.
- ضعف سیستم ایمنی و ضعیف شدن بدن از دیگر نتایج کمخوابی است.
- امکان ابتلا به بیماری دیابت، فشار خون، چاقی، بیماریهای قلبی از دیگر نتایج احتمالی کمبود خواب است.
- از طرفی کمخوابی میتواند به اختلالات عصبی منجر شود، و فرد با گذر زمان بدخو و بداخلاق شود.
- کمخوابی میتواند بهرهوری و سرعت عمل فرد را کاهش دهد.
- کاهش تمرکز و بازدهی از دیگر نتایج کمبود خواب در بدن است.
علت بیخوابی چیست؟
بعد از آشنایی با اختلال کمخوابی شاید از خودتان بپرسید علت بیخوابی چیست؟ تا در پی رفع آن باشید، امروزه با صنعتی و پیشرفته شدن جوامع میزان استرس و اضطراب ناشی از زندگی نیز به همان نسبت افزایش یافته است. استرس و اضطراب و واکنشهای هیجانی و مشکلات روانی به میزان قابل توجهی بر مشکلات خواب و کمخوابی تاثیر مستقیمی دارند.
از طرفی نیز با توجه به گسترش دنیای جهانی اینترنت و استفاده از شبکههای اجتماعی، تاثیر مخرب استفاده از این شبکهها بر کمخوابی، اثبات شده است. اگر پیش از خواب از شبکههای اجتماعی استفاده کنید، و مشغول بررسی آن باشید بدن تمرکز کافی برای به خواب رفتن نخواهد داشت، و در نتیجه همین امر باعث ایجاد اختلال در خواب شما خواهد شد.
توصیه می شود قبل از خواب به هیچ عنوان از گوشیهای تلفن همراه استفاده نکنید و یا حداقل میزان آن را بسیار کاهش دهید، تا از اختلال خواب در طول شب در امان باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!