درد سیاتیک یکی از عارضههای دردناکی است که ممکن است برای بسیاری از ما رخ دهد. خوشبختانه باید بگوییم که طب سنتی راهکارهای بسیار زیادی برای درمان این عارضه در نظر گرفته است و کمک میکند تا بیماران بتوانند بدون هیچ عوارضی این درد را برای همیشه درمان کنند.
اگر شما نیز از درد سیاتیک رنج میبرید، توصیه میکنیم مطالعه این مطلب از مجله وب سایت دکتر صرافان که در رابطه با درمان درد سیاتیک با طب سنتی نوشته است را به زمان دیگری موکول نکنید.
عصب سیاتیک چیست؟
عصب سیاتیک یکی از بزرگترین عصبهای بدن است که از محل پایینی ناحیه لگنی و جلوی ناحیه کمری خارج میشود و از سرخرگها و اعماق عضلات پایینی بدن عبور میکند. این عصب نقش حیاتی در انتقال پیامهای عصبی از پا به مغز و برعکس دارد و وظیفه ارتباط اطلاعات حسی و حرکتی بین این دو نقطه را ایفا میکند. همین موضوع باعث میشود اگر عصب سیاتیک فشرده یا تحت فشار قرار گیرد، باعث ایجاد درد، سوزش، مور مور و کاهش قدرت حرکتی در پاها شود که به عنوان درد سیاتیک شناخته میشود.
مهمترین علائم سیاتیک
ابتلا به سیاتیک نیز مانند هر عارضهای دیگر با یک سری علائم به همراه خواهد بود که پزشک با توجه به آن بهترین برنامه را برای تشخیص و درمان در نظر میگیرد. از مهمترین نشانههای سیاتیک میتوان به گزینههای زیر اشاره کرد:
- درد دائم یا متناوب
- گزگز و مورمور
- احساس ضعف در کف پا
- بیحسی قسمتهایی از پا و باسن
- کاهش حرکات مچ پا
پیشنهاد مطالعه: علل درد ساق پا از دیدگاه طب سنتی
مهمترین دلایل درد سیاتیک در طب سنتی
از نظر متخصصان طب سنتی مهمترین دلایل درد سیاتیک عبارت است از:
سردی مزاج
منظور از سردی مزاج مصرف بیش از اندازه سردیجات و قرارگیری در معرض هوای سرد است.
تنگی عروق
منظور از تنگی عروق ایجاد اختلال در سیستم عملکرد رگها و تنگ شدن آنها است که باعث اختلال در عصب سیاتیک شده است.
عدم تعادل مزاج
ایجاد نقص در تعادل مزاج به عنوان یکی دیگر از روشهای درمان درد سیاتیک در طب سنتی در نظر گرفته میشود. به همین دلیل نیز متخصصان سعی میکنند با استفاده از عسل، دارچین، بابونه و زیتون به بهبود این درد بپردازند.
پیشنهاد مطالعه: ساده ترین راه تشخیص مزاج
معرفی روشهای درمان درد سیاتیک
درمان درد سیاتیک با داروهای گیاهی
یکی از بهترین و کم عارضهترین روشهای درمان درد سیاتیک در طب سنتی استفاده از گیاهان دارویی است. متخصصان با بررسی شرایط بیمار به او توصیه میکنند از داروهای گیاهی مانند سنبل الطیب، رزماری، نعناع، جوز هندی، خار مریم و سایر داروهای گیاهی موثر برای درمان سیاتیک استفاده کنند. البته این نکته را در نظر داشته باشید، اینکه کدامیک از این داروهای گیاهی برای شما مفید باشد، کاملا به شرایط جسمی شما بستگی دارد. به همین دلیل توصیه میشود حتما قبل از مصرف با متخصصانی که در این زمینه فعالیت دارند، مشورت کنید.
درمان درد سیاتیک با روغنهای طبیعی
یکی دیگر از درمانهای در نظر گرفته شده در طب سنتی برای درد سیاتیک، استفاده از روغنهای طبیعی است. تحقیقات انجام شده نشان داده است که استفاده از روغنهای طبیعی و ماساژ ناحیه درد با این روغنها میتواند به کاهش درد سیاتیک کمک کند. برخی از روغنهایی که به عنوان گزینههای طبیعی برای کاهش درد سیاتیک در نظر گرفته میشوند میشوند عبارتند از روغن زیتون، روغن آووکادو، روغن آویشن، روغن نعناع و روغن کنجد.
اگر چه به نظر میرسد استفاده از روغنهای طبیعی هیچ عارضه خاصی را برای بیمار به همراه نخواهد داشت؛ اما با این وجود توصیه میشود که بدون نظر پزشک متخصص به هیچ عنوان از این روغنها استفاده نکنید. چرا که در برخی موارد ممکن است باعث تشدید درد یا عوارض برای شما شود. به همین دلیل بهتر است در هنگام مواجهه با درد سیاتیک، قبل از آغاز خوددرمانی به یک متخصص خبره طب سنتی مراجعه کنید تا بهترین برنامه درمانی برای شما در نظر گرفته شود.
پیشنهاد مطالعه: درمان دیسک کمر با طب سنتی
درمان درد سیاتیک با میوه
سوالات بسیاری در رابطه با درمان درد سیاتیک با میوه پرسیده میشود. در این باره باید بگوییم که متاسفانه، امکان درمان درد سیاتیک با میوهها به تنهایی وجود ندارد. در واقع میتوان گفت مصرف برخی میوهها میتواند در کاهش درد مویز باشد. متخصصان طب سنتی بر این باورند که مصرف میوهها و سبزیجات باعث ارتقا سلامتی کلی بدن خواهد شد.
برای درمان سیاتیک میتوانید رژیم غذایی خود را با میوههایی که در کاهش دردهای عصبی، عضلانی و استخوانی موثر هستند، پر کنید.
مصرف میوههایی مانند نارگیل، موز، پرتقال، خرمالو و همچنین مغزهایی مانند گردو، بادام و پسته میتواند در کاهش درد ناشی از این عارضه موثر واقع شود.
بادکش برای درمان درد سیاتیک
بادکش درمانی را میتوان یکی از مهمترین روشها برای کاهش درد در طب سنتی چینی دانست که از زمانهای قدیم تاکنون بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. متخصص در این روش با استفاده از یک سری فنجانهای مخصوص سعی میکنند که با کشیدن پوست به افزایش جریان خون کمک کنند و از این طریق نقش موثری در کاهش درد داشته باشند. لازم به ذکر است که برای دریافت این خدمات، حتما باید به متخصصانی که در این زمینه تجربه دارند، مراجعه کنید. در غیر این صورت نمیتوان انتظار داشت نتیجه حاصل شد مورد رضایت شما قرار گیرد.
حجامت برای درمان درد سیاتیک
حجامت یکی از روشهای قدیمی در طب سنتی برای درمان انواع دردهای بدن محسوب میشود. در این روش متخصصان سعی میکنند با خونگیری درست و اصولی سموم بدن را دفع کنند و سیستم ایمنی را بر علیه درد فعال کنند. همین موضوع باعث میشود تا افراد پس از حجامت یک قدم به بهبودی نزدیکتر شوند.
چگونه از ابتلا به درد سیاتیک جلوگیری کنیم؟
متخصصان طب سنتی توصیه میکنند حتی اگر از درد سیاتیک رنج نمیبرید نیز سعی کنید با توجه به نکاتی که در ادامه بیان میشود از ابتلا به این عارضه جلوگیری کنید:
- تغذیه مناسب داشته باشید و سعی کنید تا حد امکان از مصرف مواد غذایی چرب و مضر خودداری کنید. مصرف نوشابه را کاهش دهید و انواع سبزیجات، حبوبات و گوشت را در برنامه غذایی خود قرار دهید. بدن شما باید بتواند به وسیلهی تغذیه مناسب ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز را جذب کند.
- ورزش کنید و تحرک داشته باشید. بیتحرکی میتواند یکی از دلایل تشدید درد سیاتیک باشد. البته ورزش کردن باید درست و اصولی انجام گیرد. سعی کنید در برنامه ورزشی خود هم ورزشهای قدرتی و هم ورزشهای کششی را قرار دهید.
- خواب کافی داشته باشید و از استرس و اضطراب دور بمانید. کسانی که خواب کافی ندارند یا به بیماریهای روانی، استرس و اضطراب مبتلا هستند بسیار بیشتر از سایر افراد در خطر ابتلا به درد سیاتیک قرار میگیرند.
- نوشیدن آب را جدی بگیرید و سعی کنید در روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید تا بدن سالمتری داشته باشید.
بهترین مرکز طب سنتی برای درمان درد سیاتیک
در این مطلب به بررسی درمان درد سیاتیک در طب سنتی پرداختیم و گفتیم که متخصصان این طب با چه راهکارهایی سعی میکنند این عارضه را درمان کنند. ممکن است پس از مطالعه این مطلب این سوال بسیار مهم در ذهن شما شکل گرفته باشد که بهترین مرکز طب سنتی برای درمان درد سیاتیک کدام است؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که کلینیک دکتر صرافان به عنوان یکی از بهترین کلینیکهای ایرانی فعال در زمینه درمان انواع بیماریها با طب سنتی میتواند به شما در درمان دردهای سیاتیک کمک کند. بنابراین اگر از این درد رنج میبرید و میخواهید بدون هیچگونه عارضهای جدی از شر این بیماری نجات پیدا کنید، دریافت خدمات از متخصصانی مانند دکتر معصومه صرافان، دکتر بابک دانشفرد و دکتر مریم منفرد میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!