سرخک یکی از بیماریهای عفونی است که از طریق انتقال ویروس از فرد آلوده به فرد سالم ایجاد میشود. این عارضه علائم مختلفی دارد و میتواند افراد با هر سن و جنسیتی را به خود درگیر کند.
شناخت علائم، علت و درمان این عارضه میتواند به افراد کمک کند تا در هنگام مواجه بهتر عمل کنند. اگر دوست دارید در رابطه با سرخک بیشتر بدانید، مطالعه این مطلب از مجله دکتر صرافان میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
سرخک چیست؟
سرخک، بیماری مسری است که کودکان و بزرگسالان را به یک اندازه درگیر میکند. این عارضه توسط ویروس سرخک ایجاد میشود. ویروس ایجاد کننده این بیماری که از خانواده پارامیکسوویریده است، از طریق قطرات تنفسی آلوده که هنگام سرفه یا عطسه فرد مبتلا در هوا منتشر میشوند، به افراد دیگر منتقل میشود.
هنگامی که فرد سالم این قطرات را تنفس میکند، ویروس وارد بدن او شده و در سیستم تنفسی تکثیر میشود. سپس ویروس از طریق جریان خون به سایر قسمتهای بدن، از جمله پوست، غدد لنفاوی و دستگاه گوارش، منتقل میشود.
معرفی علائم سرخک
بیماری سرخک به دلیل انتشار ویروس به بدن با یک سری علائم همراه خواهد بود. از مهمترین علائم بیماری سرخک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تب بالا
- سرفه خشک
- آبریزش بینی
- چشمهای قرمز (ملتحمه ملتحمه)
- گلو درد
- لکههای سفید داخل دهان (نقاط کوپلیک)
- بثورات پوستی گسترده
- بیحالی
- خستگی
- اسهال
- تحریکپذیری
آیا سرخک خارش دارد؟
بیماران مبتلا به سرخک ممکن است بثورات پوستی را تجربه کنند. این بثورات که از لکههای قرمز کوچک تشکیل شدهاند، در مراحل اولیه بیماری بدون خارش ظاهر میشوند. با این حال، احساس خارش خفیف در برخی افراد، به خصوص کودکان، ممکن است رخ دهد.
این خارش به دلیل التهاب پوستی ناشی از عفونت ویروسی ایجاد میشود و معمولاً چند روز پس از ظاهر شدن بثورات، به تدریج از بین میرود.
تفاوت سرخک و آبله مرغان چیست؟
از آنجایی که راش پوستی یکی از علائم سرخک است، این سوال مطرح میگردد که چگونه آبله مرغان را از سرخک تشخیص دهیم؟
راش در هر دو این بیماریها دیده میشود. با این تفاوت که راش در آبله مرغان در تعداد زیاد مشاهده میشود و معمولا خارش دارد. این در حالی است که راش در سرخک معمولا بزرگتر از و خارش ندارد.
علت بیماری سرخک
علت بیماری سرخک ورود ویروس پارامیکسوویریده به بدن است. هنگامی که این ویروس وارد بدن فرد میگردد با تاثیر بر روی سیستم تنفسی و دستگاه گوارش علائمی را ایجاد خواهد کرد که در تشخیص این بیماری مورد استفاده قرار میگیرد. همین موضوع باعث میشود تا گفته شود علت سرخک عفونی شدن بدن در اثر ورود ویروس به بدن است.
سرخک در کودکان
کودکان به دلیل تماس زیاد به هم سن و سالان خود و همچنین قرارگیری در محیط شلوغ ممکن است در معرض ویروس سرخک قرار گیرند و به این بیماری مبتلا شوند. همین موضوع باعث میشود تا متخصصان استفاده از واکسن سرخک را در کودکان توصیه کنند. از آنجایی که سرخک در کودکان میتواند منجر به عوارضی مانند عفونت گوش، ذاتالریه و التهاب مغز شود، پیشگیری از این عارضه ضروری است.
سرخک در بزرگسالان
بزرگسالان نیز همچون کودکان در خطر ابتلا به بیماری سرخک قرار دارند. بررسیهای علمی نشان داده است که علائم سرخک در بزرگسالان بسیار بیشتر از کودکان است. همین موضوع نیز باعث میشود تا به بزرگسالانی که در کودکی واکسینه نشدهاند، تزریق واکسن سرخک توصیه شود.
اگر در دوران بزرگسالی به بیماری سرخک مبتلا شدهاید، دریافت خدمات از متخصصان طب سنتی ما میتواند به شما بسیار کمک کند.
درمان سرخک
متاسفانه باید بگوییم که تاکنون درمان خاصی برای بیماری سرخک در نظر گرفته نشده است اما با استفاده از یک سری داروهای ضدالتهابی و آنتیبیوتیکهای طبیعی میتوان عوارض را به طور قابل توجهی کاهش داد.
درمانهای در نظر گرفته شده برای این بیماری به گونهای است که از عفونت ناشی از این بیماری جلوگیری کند و میزان ویروسها در بدن را کاهش دهد.
پماد برای سرخک
اگر به دنبال یک پماد طبیعی برای سرخک هستید و میخواهید علائم ناشی از این بیماری را به راحتی درمان کنید، استفاده از پماد عسل و بابا آدم میتواند گزینه مناسبی باشد. ماساژ عسل و بابا آدم بر روی پوست میتواند علائم پوستی ناشی از این بیماری مسری را کاهش دهد و موجب درمان شود.
متخصصان طب سنتی به افراد توصیه میکنند که جهت تقویت سیستم ایمنی بدن خود و مقابله بهتر با بیماریهای ویروسی هر صبح عسل نوش جان کنند.
یکی دیگر از راهکارهای موثری که در طب سنتی برای کاهش علائم پوستی ناشی از بیماری سرخک در نظر گرفته میشود، استفاده از روغن گل محمدی است. روغن گل محمدی میتواند التهابات پوستی را کاهش دهد و به مرطوبسازی پوست کمک شایانی کند.
درمان سرخکان در خانه
اگر قصد درمان سرخکان در منزل را دارید، به نکات زیر توجه داشته باشید:
- ماساژ بدن به وسیله عسل را جدی بگیرید. عسل میتواند راشهای سرخک را کاهش دهد. بدن را مرطوب نگه دارد و موجب کاهش علائم ناشی از این بیماری شود.
- آبلیمو با رفع ویروسهای سرخک میتواند به کاهش علائم ناشی از این بیماری کمک کند. کافی است در دوران بیماری مقداری آبلیمو را در آب مخلوط کرده و نوش جان کنید.
- دمنوش بابونه، سیر و زنجبیل خاصیت ضدالتهابی دارد و میتواند به کاهش درد گلوی ناشی از این بیماری کمک کند.
- اگر تب را تجربه میکنید، مصرف شربت سکنجبین را در برنامه خود قرار دهید. علاوه بر شربت سکنجبین، خاکشیر نیز خاصیت تب بر دارد و میتواند در تسریع روند بهبود این عارضه کمک شایانی کند.
- آب نمک غرغره کنید تا درد گلو کاهش یابد و عفونت رفع شود. غرغره کردن آب نمک با کاهش عوامل عفونی تجمع یافته در گلو و همچنین کاهش التهاب این ناحیه میتواند به تسکین این درد کمک کند.
بهترین کلینیک طب سنتی برای درمان سرخک
کلینیک دکتر صرافان یکی از بهترین کلینیکهای طب سنتی ایرانی است که به دلیل دارا بودن پزشکانی خبره و توانا توانسته نام خود را بر سر زبانها بیاندازد. اگر از بیماری سرخک یا سایر بیماریهای مشابه رنج میبرید، مراجعه به این مرکز و دریافت خدمات از پزشکانی چون دکتر صرافان، دکتر مریم منفرد و دکتر اکرمالسادات اطیابی میتواند به شما در درمان عارضه ایجاد شده، بسیار کمک کند.
توجه داشته باشید که زمان نقش بسیار زیادی در درمان اصولی بیماریها دارد. بنابراین همان ابتدای مشاهده علائم ناشی از سرخک لازم است به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات درمانی لازم در اولین فرصت برای شما اجرا شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!