درمان جوش صورت با طب سنتی و بدون عوارض یکی از اصلیترین دغدغههای بانوان است. جوش صورت در بانوان دلایل مختلفی میتواند داشته باشد که مهمترین دلیل آن افزایش هورمونهای مردانه در بانوان است. این افزایش هورمون مردانه در بانوان باعث ایجاد جوش صورت و ریزش مو میشود. بنابراین اگر علت جوش صورت مشخص شود که غالب بودن هورمونهای مردانه در زنان است، در طب سنتی ایرانی برای درمان جوش صورت با طب سنتی تمرکز اصل بر اصلاح عملکرد تخمدانها است.
در ویدئوی زیر دکتر معصومه صرافان درباره درمان جوش صورت با طب سنتی توضیح میدهند:
جوش صورت بانوان از نظر طب سنتی
در بدن بانوان هورمون مردانه تا یک سطحی قابل قبول است، اما از یک سطحی به بالاتر هورمون مردانه باعث ایجاد مشکلاتی مثل ریزش مو و جوش صورت و افزایش موهای زائد بدن میشود. با غالب شدن هورمون مردانه در زنان کیستهای تخمدان متعدد در تخمدانها رشد کرده که حتی در سونوگرافی نیز دیده نمیشود، ولی عملا باعث به معنای تنبلی تخمدان است. علائمی که در طب سنتی برای این مورد اعلام هشدار میکند معمولا موارد زیر است:
- موهای زائد بر روی بدن دختر جوان در قسمتهایی که نباید وجود داشته باشد.
- ریزش موی مردانه در بانوان؛ یعنی ریزش مو در قسمت قله سر اتفاق بیفتد.
- جوشهای صورت از گونه به سمت پایین است، مثلا روی گردن و چانه
این موارد علائمی است از تنبلی تخمدان که بعضی کارها باعث بدتر شدن این وضعیت میشود. معمولا برخی مسائل در زندگی امروزی رعایت نمیشود، برای مثال یک دختر جوان در ایام منس(قاعدگی یا پریود) نباید موارد زیر را انجام دهد:
- استحمام کامل هر روزه
- شستشوهای کامل و مکرر
- نشستن روی زمین سرد
- غذای سرد خوردن
همه این کارها باعث ایجاد سفتی و سختی از درون و بیرون بر روی تخمدانها میشود و تاثیر مستقیم بر روی تخمدان دارد. این کارها باعث میشود تخمدان نتواند هر روز فولیکولهایی که باید آزاد کند را آزاد کند و باعث حبس شدن این فولیکولها در زیر سطح تخمدان میشود. با گذشت زمان این روند باعث ایجاد کیستهای متعدد در تصویربرداریهای سونوگرافی میشود و این کیستها باعث افزایش هورمونهای تستسترون شده و از میزان مجاز در بدن بانوان عبور کرده و باعث جوش صورت، موی زائد و … میشود.
زیاد بودن هورمون مردانه در بدن خانمها در درازمدت باعث ایجاد موهای زائد، جوش صورت، چاقی، موهای درشت در پشت، شکم، سینه و قسمتهایی که در خانمها بطور طبیعی نباید مویی روییده باشد.
بیشتر بدانید: ۶ اصل ضروری طب سنتی برای حفظ سلامتی چیست؟
درمان جوش صورت با طب سنتی به چه شکل است
درمان جوش صورت با طب سنتی طبق توضیحاتی که در بالا دادیم، به درمان و اصلاح عملکرد تخمدانها میپردازد. طب سنتی ایرانی بر اساس مزاج فرد، داروهای گیاهی متناسب را برای او تجویز میکند و یا با استفاده از بادکشدرمانی به درمان این مشکل میپردازند. علاوه بر آن آموزشهایی نیز برای جلوگیری از تکرار این اتفاق و کاهش روند پیشروی جوش صورت به فرد داده میشود.
البته در برخی موارد نیز ممکن است علت جوش صورت تنبلی تخمدان نباشد، که درصد خیلی کمی از افراد هستند. بیش از ۹۵% افرادی که برای درمان جوش صورت با طب سنتی و یا درمان ریزش مو به مطب طب سنتی مراجعه میکنند، علت اصلی این مشکل آنها، تنبلی تخمدان است. تنبلی تخمدان خیلی شایع است و جزو موارد اصلی ایجاد جوش صورت است.
اما گاهی ممکن است دلیل اصلی این جوش صورت، تنبلی تخمدان نباشد و فرد همه موارد احتیاطی برای جلوگیری از تنبلی تخمدان و کیست را رعایت کرده، ولی باز هم موارد جوش صورت بر روی صورت خود مشاهده میکند. این افراد معمولا مزاج پایه گرم و خشک و یا سرد و خشک دارند و خشکی در پایه مزاج خود دارند. این افراد معمولا مواد غذایی گرم و خشک زیادی در مواد غذایی خود مصرف میکنند، مثل سیر و دارچین و خرمالو و …. این مواد غذایی برای افرادی که پایه مزاجی خشک دارند، باعث تحریک کبد شده و جوشهایی بر روی صورت ایجاد میکند. حتی فراتر از آن ممکن است روی پشت، دستها نیز جوش صورت دیده شود و یا تبدیل به کهیر شوند.
این نوع جوش صورت که عامل آن تحریک کبد است، با شناخت مزاجی و توصیه های لازم برای تعادل در مزاج میتوان جوش صورت را با طب سنتی درمان کرد.
برای مشاوره درمان جوش صورت با طب سنتی میتوانید با ما تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!