با پیشرفت در طب درمان بسیاری از بیماریها آسانتر از قبل شده است و بسیاری از بیماریها نیز ریشهکن شده است، با این حال غلظت خون یکی از بیماریهای رایج در عصر حاضر هست، که افراد بسیاری با آن دست و پنجه نرم میکنند، اگر به دنبال این هستید تا درباره این بیماری بیشتر بدانید همراه ما باشید.
غلظت خون چیست؟
افزایش غلظت خون واژهای بسیار آشنا برای هر فرد است، اگر در اطرافیان خودتان فردی بالای ۴۰ سال داشته باشید و یا خودتان بالای ۴۰ باشید حتما با این اصطلاح آشنا هستید.
همانطور که میدانید گلبولهای قرمز وظیفه رساندن اکسیژن به اندام و بافتهای بدن را برعهده دارند، و دارای نقش حیاتی در بدن هستند، با این حال گاهی میزان نرمال گلبولهای قرمز در خون افزایش می یابد که اصطلاحا به آن غلظت خون گفته میشود.
به درصد گلبولهای قرمز موجود در حجم خون، هماتوکریت گفته میشود. میزان استاندارد گلبولهای قرمز در آقایان ۴۲ الی ۵۲ درصد و میزان گلبولهای قرمز خون در زنان برابر با ۳۸ تا ۴۸ درصد است، پس اگر میزان هموگلوبین خون شما بیشتر از این مقدار باشد شما مبتلا به این بیماری هستید.
عوارض غلظت در خون چیست؟
افزایش غلظت در خون می تواند با ایجاد انسداد در قلب و مغز باعث ایجاد سکته مغزی و یا قلبی در بدن شود، از این رو توجه به آن بسیار ضروری است.
مطالعه مفید: روشهای درمان درد در طب سنتی ایرانی چیست؟
علت غلظت خون چیست؟
برای اینکه از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنیم و در پی درمان آن باشیم بهتر است با علت غلظت خون نیز آشنا شویم. این بیماری دارای ۲ علت کلی است:
- علت اولیه:
در این حالت مغز استخوان طی یک جهش ژنتیکی و بدون دلیل خاصی، و به شکلی ارثی اقدام به ترشح بیش از حد گلبولهای قرمز مینماید، که به این حالت اصطلاحا پلیسیتمی و یا اریتروسیتوز گفته میشود.
- علت ثانویه:
گاهی علت غلظت خون به علل بیرونی رخ میدهد، بطور مثال مصرف برخی از انواع داروها و یا برخی از بیماریهای زمینهای باعث ایجاد این بیماری در بدن میشود.
اگر اکسیژن کافی به اندامهای بدن نرسد، هورمونی به اسم اریتروپویتین توسط کلیه ترشح شده و مغز استخوان را برای ترشح بیشتر گلبولهای قرمز تحریک میکند، که در این حالت باعث ایجاد غلظت در خون میشود.
علائم غلظت خون چیست؟
از جمله علایم غلظت خون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خون دماغ
- تاری دید
- سر درد
- سرگیجه
- تنگی نفس
- افزایش فشار خون
- درد گردن
روش درمان غلظت خون کدام است؟
برای درمان غلظت خون میتوان از درمانهای دارویی و نیز درمانهای گیاهی استفاده نمود که عبارتند از:
درمانهای دارویی:
- آسپرین
- تیکلوپیدین (تیکلید)
- دی پیریدامول (پرزانتین)
- کلوپیدوگرل (پلاویکس)
روشهای پیشگیری از بیماری غلظت خون کدام است؟
برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری میتوان از موارد زیر نیز استفاده کرد که تاثیر چشمگیری در جلوگیری از ابتلا شدن دارند:
- مصرف سیر به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به غلظت در خون را کاهش میدهد.
- کاهش استعمال دخانیات از دیگر عواملی است که باعث کاهش ابتلا به این بیماری میشود.
- استفاده مرتب از روغن زیتون برای سلامت ارگانهای بدن و کاهش غلظت موجود در خون بسیار توصیه میشود.
- استفاده از ویتامین E نیز تاثیر مثبتی در جلوگیری و پیشگیری دارد. تغییر سبک زندگی، کاهش پرخوری، رژیمهای غذایی منظم، ورزش و پیادهروی، استفاده از سبزیجات تازه و سالم باعث جلوگیری از ابتلا به این بیماری میشود.
سخن آخر:
اگر به دنبال شناسایی علت غلظت خون، علائم غلظت خون و در نهایت درمان غلظت خون هستید، ما در مجموعه طب سنتی ایرانی زادمهر همراه شما در درمان بیماری شما هستیم، تا با همراهی هم بیماری را شکست دهیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!