بسیاری از راههای خانگی درمان زانودرد با طب سنتی، به منظور کاهش دردهای خفیف و جزئی ناشی از استفادهی زیاد یا تمرینهای نادرست میباشد. در این مقاله در نظر داریم به راههای خانگی درمان زانودرد با طب سنتی بپردازیم. همانطور که احتمالا میدانید، زانودرد از جمله بیماریهای شایع پزشکی است که در اثر پارگی مفاصل زانو اتفاق میافتد. این بیماری محدود به میانسالی نمیشود و در بسیاری مواقع تمامی سنین را درگیر مینماید. نکتهی جالب توجه این است که زنان در مقایسه با مردان آسیبپذیری بیشتری در مقابل زانودرد دارند. خوب است بدانید که زانودرد در تمامی افراد مشترک نبوده و نقاط درد با یکدیگر متفاوت میباشد. به طور معمول برخی از قسمتها از جمله رباطها، کاسهی زانو، غضروفها و هرکدام از ساختارهای استخوانی که مفصل زانو را تشکیل میدهند، میتوانند به عنوان منشأ درد در نظر گرفته شوند.
از سوی دیگر معمولا میزان درد ثابت نبوده و به دردی شدید یا دردی جزئی قابل تغییر است. توصیهی ما به شما این است که هرگز اجازه ندهید دردهای ناحیهی زانو، شما را از انجام کارهای مورد علاقهتان بازدارد، چرا که به راحتی و با کمک درمانهای خانگی، میتوانید زانودرد خود را درمان کنید. لازم به ذکر است بسیاری از روشهای خانگی درمان زانودرد با طب سنتی، به منظور کاهش دردهای خفیف و جزئی ناشی از تمرینهای نادرست ورزشی و تغذیهی نامناسب میباشد. از طرفی شما میتوانید با کمک داروهای گیاهی، آرتروز و دردهای ناشی از کهولت سن را کاهش دهید. در ادامهی این مطلب همراه ما باشید تا به بررسی درمان گیاهی زانودرد با استفاده از طب سنتی بپردازیم.
مطلب مفید: ماساژ درمانی چیست؟ + ۷ نوع ماساژ
روشهای خانگی درمان زانودرد در طب سنتی
بدون تردید بهترین روش خانگی درمان زانودرد با طب سنتی، روشی است که بهترین نتیجه را داشته و درد در ناحیهی زانوها را به طور کامل از بین ببرد. در حقیقت با افزایش سن، مشکلاتی همچون زانودرد و آرتروز سراغ بسیاری از افراد میآید. هرچند این درد مختص به افراد میانسال نبوده و در موارد بسیاری کودکان و نوجوانان نیز به زانودرد دچار میشوند. به طور معمول زانودرد به دلایل بسیاری از جمله تمرینات نامناسب ورزشی، اضافه وزن، تغذیهی نامناسب، ورزش نکردن، پوشیدن کفش نامناسب و … به وجود میآید. با این حال روشهای مختلفی برای درمان خانگی زانودرد وجود دارد که میتواند در کمترین زمان ممکن درد در این ناحیه را کاهش دهد. برخی از مهمترین روشهای درمان خانگی زانودرد عبارتند از:
- سرکهی سیب
تحقیقات مختلف نشان داده که سرکهی سیب برای درمان زانودرد و التهابات ناشی از ورم مفاصل معجزه میکند. خاصیت ضد التهابی این ماده در تسکین دردهای ناحیهی زانو بسیار مؤثر است. شما میتوانید مقدار یک قاشق مرباخوری سرکهی سیب را با یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب نموده و به همراه یک لیوان آب گرم میل کنید. به جرأت میتوان گفت که این معجون سموم مفاصل را از بین برده و دردهای زانو را تسکین میبخشد.
- زنجبیل
یکی دیگر روشهای مؤثر برای درمان زانودرد با طب سنتی، استفاده از زنجبیل است. خاصیت ضد التهابی زنجبیل ورم مفاصل و دردهای زانو را کاهش میدهد. برای این منظور کافی است تکهای از زنجبیل تازه را به همراه غذا یا سالاد، به طور روزانه نوش جان کنید.
- زردچوبه
منشأ این گیاه به هند باز میگردد و قدمتی طولانی در طب آیورودا دارد. اگرچه اطلاعاتی مبنی بر تسکین درد به وسیلهی زردچوبه وجود ندارد، اما این ماده به میزان زیادی علائم حاصل از آرتروز را کاهش میدهد. در حقیقت خاصیت آنتیاکسیدانی قوی زردچوبه التهابات و دردهای ناحیهی مفاصل را بهبود میبخشد. کافی است هر روز صبح یک قاشق چایخوری زردچوبه را به همراه مقداری عسل و یک لیوان شیر میل کنید.
- لیموترش
مصرف لیموترش یکی از بهترین روشهای درمان خانگی زانودرد به شمار میرود. وجود اسید سیتریک در لیمو، در درمان بسیاری از مشکلات مفصلی همچون آرتروز مؤثر میباشد. کافی است یک الی دو عدد لیمو را به قطعات کوچکی تقسیم کرده و داخل کیسهای پارچهای بگذارید. سپس کیسهی محتوی لیموترش را داخل روغن کنجد داغ شناور کنید. پس از کمی خنک شدن، پارچه را به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه بر روی محل درد قرار دهید. انجام روزانهی این کار به از بین بردن دردهای مفصلی کمک میکند.
- دارچین
یکی از مهمترین راههای درمان زانودرد با طب سنتی، استفاده از دارچین میباشد. خواص ضد التهابی دارچین به کاهش دردهای مفصلی و آرتروز بسیار کمک میکند. برای این منظور میتوانید مقدار کمی دارچین را به همراه یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب نموده و با آب گرم میل کنید. میتوانید هر روز صبح ناشتا این نوشیدنی خوشطعم را نوش جان کنید.
داروهای گیاهی مناسب برای درمان زانودرد در طب سنتی
به طور معمول هنگامی که درد زانو سراغ ما میآید، اولین راه برای خلاص شدن از آن درد، استفاده از داروهای شیمیایی و مسکن میباشد. اما این قبیل داروها تأثیر مقطعی داشته و معمولا با عوارضی همراه هستند. این در حالی است که درمان گیاهی زانودرد و استفاده از روغنهای طبیعی، علاوه بر کاهش التهاب مفاصل، درد زانو را به طور کامل از بین میبرد. در حقیقت داروهای گیاهی مناسب و درمان زانودرد با طب سنتی، یک روش طبیعی است که بسیاری از ما به دنبال استفاده از آن میباشیم. در ادامه به برخی از داروهای گیاهی که به درمان زانودرد کمک میکنند، اشاره خواهیم کرد.
- سنجد
میوهی سنجد از جمله داروهای گیاهی است که در درمان زانودرد با طب سنتی معجزه میکند. سنجد سرشار از منیزیم، روی، کروم، مس و … میباشد و از پیشرفت بیماریهایی مثل آرتروز و پوکی استخوان جلوگیری میکند. کافی است هر روز صبح ناشتا دو قاشق چایخوری پودر سنجد را در مقداری عسل و شیر مخلوط نموده و میل کنید.
- شنبلیله
دانههای شنبلیله یکی از داروهای گیاهی مناسب برای درد مفاصل و درمان زانودرد با طب سنتی، میباشد. دانههای شنبلیله سرشار از آهن، فسفر و کلسیم بوده و به تحکیم استخوانها کمک میکند. گیاه شنبلیله با خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد التهابی درد و تورم ناحیهی زانو را کاهش میدهد. برای این منظور کافی است مقداری از دانههای شنبلیله را شب تا صبح در آب خیس کرده و آب آن را دور بریزید. سپس هر روز صبح ناشتا دانههای این گیاه پرخاصیت را نوش جان کنید.
روش دیگری که میتوانید استفاده کنید این است که دانههای خیس خوردهی شنبلیله را بر روی نقاط درد قرار دهید. اجازه دهید آب آنها خشک شده و پس از آن پاهای خود را با آب ولرم شستشو دهید. انجام روزانهی این کار در درمان زانودرد با طب سنتی بسیار مؤثر خواهد بود.
- روغن خردل
اغراق نیست اگر بگوییم استفاده از روغن خردل، یک درمان مؤثر برای کاهش درد زانو و آرتروز میباشد. کافی است مقدار کمی از روغن خردل را گرم کرده و به وسیلهی آن ناحیهی مورد نظر را ماساژ دهید.
- روغن کنجد
یکی از راهکارهای مؤثر برای درمان زانودرد با طب سنتی، استفاده از روغن کنجد میباشد. بهتر است برای این منظور مقداری از روغن کنجد را گرم کنید. سپس بر روی محل مورد نظر ریخته و ماساژ دهید. پس از اینکه ناحیهی مورد نظر را ماساژ دادید، حولهای گرم بر روی محل قرار دهید. بعد از مدتی خواهید دید که دردهای مفصلی شما به میزان زیادی کاهش یافته است.
درمان آرتروز زانو با طب سنتی
آرتروز یا همان درد مفاصل به طور معمول از استخوان ران تا ساق پا ادامه مییابد. گاهی همراه با ورم و آب آوردگی مفاصل است و گاهی بدون ورم. هنگامی که مفصل هیچ ورمی نداشته باشد، منشأ درد رطوبت بوده و میبایست به وسیلهی داروهای خوراکی و ضمادی درمان شود. به این صورت که میتوان از ترکیب نمک طعام، پیاز له کرده، آبغوره و یا روغنهایی مثل روغن زیتون و روغن کنجد به صورت ضماد و موضعی استفاده کرد. همچنین میتوانید به مدت سه روز، روزانه ۳ عدد مویز درشت و یا ۹ عدد مویز ریز میل کنید.
خوردن مویز به همراه پیادهروی و استفاده از حمام آب گرم در درمان خانگی زانودرد معجزه میکند. اما چنانچه مفصل ورم کرده باشد، علاوه بر موارد مذکور، استفاده از چند زالو بر روی مفصل ورم کرده بسیار نافع است. با این حال بسیاری از بزرگان طب سنتی درمان زانودرد را سورنجان میدانند که طریقهی مصرف آن از این قرار است:
مطلب مفید: دلک چیست و چه فواید درمانی دارد؟
ابتدا دو مثقال از هلیلهی سیاه، اصل سوس، تخم کرفس، توکلیجه و سورنجان را دم نموده و پس از صاف کردن، آب حاصل از آن را به نام منضج و به عنوان نرمکننده میل کنید. پس از گذشت یک روز، از یکی از داروهای گیاهی زیر به عنوان مسهل استفاده نمایید. خوردن جوشاندهی پنج مثقال گل سرخ، پنج مثقال سنای مکی یا ده مثقال روغن کرچک به عنوان مسهل توصیه میشود. لازم به ذکر است که در کنار این جوشاندهها به هیچ عنوان از میوههای خام یا نان استفاده نکنید.
نکتهی حائز اهمیت این است هنگامی که هیچ یک از مسهلها در دسترس نبود، میتوانید سوزاندهی استخوان قلم گوسفند را به شکل زغال پودر نموده و با پودر سورنجان ترکیب کنید. سپس مخلوط به دست آمده را داخل کپسول ریخته و هر روز ناشتا پیش از صبحانه سه کپسول میل کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!