دیسکوپاتی یکی از اختلالاتی میباشد که جزء اختلالات عصبی دستهبندی میشود. علاوه بر اعصاب، این اختلال میتواند عضلات ما را نیز درگیر خودش کند. معمولاً این اختلال در ناحیه ستون فقرات اتفاق میافتد و نخاع و اعصاب نخاعی را درگیر میکند. همین موضوع باعث میشود که درد شدیدی در ناحیه ستون فقرات ایجاد شود.
توجه نمایید که دیسکوپاتی معمولاً در ناحیه گردن و کمر خودش را نشان میدهد. این بیماری ممکن است که به دلیل فشارهای فیزیکی زیاد ایجاد شود و در برخی موارد نارساییهای جنینی نیز در این زمینه تاثیرگذار هستند. توجه کنید که وجود اختلال در ستون فقرات میتواند تمام بدن شما را درگیر کند و باعث شود که شما نتوانید به انجام راحت فعالیتهای روزانه خودتان بپردازید. به همین دلیل هنگامی که اولین نشانههای دیسکوپاتی را دیدید، باید برای درمان اقدام کنید.
ورزشهای تقویت دیسک کمر با دکتر احمد فاتح را در ویدئوی زیر ببینید:
علائم دیسکوپاتی چیست؟
حال که برای شما کمی در رابطه با این اختلال صحبت کردیم، بهتر است که در رابطه با علائم دیسکوپاتی نیز صحبت کنیم تا شما را بیشتر با این اختلال آشنا سازیم. شایعترین علائمی که میتوانند در دسته علائم این اختلال قرار بگیرند، درد شدید در ناحیه گردن و یا کمر میباشد. هنگامی که شما احساس سفتی در ناحیه خاصی کردید و دیگر توانایی حرکت دادن آن بخش از بدن خود را نداشتید، میتوانید احتمال دهید که دچار دیسکوپاتی شدهاید و باید برای درمان اقدام کنید. علاوه بر این موارد، ممکن است که احساس بیحسی یا ضعف را روی سایر اعضای بدن، مانند دستها و شانههای خودتان داشته باشید.
مطالب مفید: درمان درد با طب سنتی ایرانی
همچنین هنگامی که شما با استراحت دادن متوجه شدید که میتوانید درد خود را تسکین دهید و با عطسه و سرفه احساس تشدید درد کردید، میتوانید احتمال بالاتری برای وجود دیسکوپاتی قائل شوید. اگر شما دچار این اختلال باشید، دامنه حرکت ستون فقرات شما تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا میکند و شما دیگر آزادی عمل زیادی مانند گذشته نخواهید داشت.
علل ایجاد دیسکوپاتی از نظر طب سنتی
حال بیایید علل ایجاد این بیماری را بررسی کنیم. موارد گوناگونی در زمینه مبتلا شدن به این اختلال دست دارند. در واقع ما نمیتوانیم یک فعالیت خاص را با عنوان علت به وجود آمدن این اختلال شناسایی کنیم. هنگامی که شما به دنیا میآیید؛ ستون فقرات شما سالم و دستنخورده میباشد. دیسکهایی که ستون فقرات را تشکیل دادهاند، مادههای ژل مانندی در میان خودشان دارند که ستون فقرات شما را در یک خط نگه میدارند و باعث میشوند که شما راحتتر بتوانید حرکت کنید.
هنگامی که در اثر حرکت بیش از حد ژلهای میان دیسکها ساییده شوند و فضای بین آنها محدود شود، ریشههای عصبی تا حد بسیار زیادی فشرده میشوند و همین موضوع باعث ایجاد درد و در نهایت دیسکوپاتی میشود. توجه کنید که حرکات غیرمتعارف و استفاده از اقدامات نامناسب برای حرکت کردن و یا کار کردن میتواند در این زمینه تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. علاوه بر این موضوع برخی از اختلالات مادرزادی نیز میتواند در این زمینه تاثیرگذار باشند و باعث تشدید این اختلال در افراد شود.
علائم دیسکوپاتی از نظر طب سنتی چیست؟
- درد شدید در ناحیه دیسک آسیب دیده
- تشدید درد با حرکت کردن
- سرگیجه
- ناتوانی در حفظ تعادل حین راه رفتن
- تسکین درد با استراحت
- تشدید درد با عطسه وسرفه
- سفتی عضلات دو طرف کمر
- ناتوانی در حرکت و انحنای ستون فقرات
روشهای درمان دیسکوپاتی در طب سنتی ایرانی
انجام فعالیتها به صورت درست و استفاده از خدمات فیزیوتراپی و ورزشهای گوناگون میتواند باعث شود که دردهای مربوط به دیسکوپاتی تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا کند. توجه کنید که روشهای گوناگون و متفاوتی وجود دارند که میتوانند برای درمان دیسکوپاتی مورد استفاده قرار بگیرند. یک روش مرسوم و کلاسیک برای درمان این اختلال استفاده از فیزیوتراپی میباشد که به ما کمک میکند تا عضلات خود را نرم کنیم و بدون هیچ گونه دارو و یا عمل جراحی میزان دردهایی که در طول روز احساس میکنیم را کمتر کنیم.
اما علاوه بر فیزیوتراپی، روشهای دیگری نیز میتوانند برای درمان دیسکوپاتی مورد استفاده قرار بگیرند. روشهایی مانند استفاده از انواع مختلف داروها، مسکنها ، و اقدامات تزریقی که میتوانند ژل های مصنوعی را در میان مهرههای شما قرار دهند؛ در این زمینه تاثیرگذار میباشد. همچنین اوزونتراپی روش دیگری است که میتواند برای درمان این اختلال مورد استفاده قرار بگیرد.
علاوه بر این موارد، عمل جراحی دیسکوپاتی یکی دیگر از اقداماتی میباشد که از آن بهره گرفته میشود. به این موضوع دقت داشته باشید که همواره عمل جراحی به عنوان یک راهحل نهایی مورد استفاده قرار میگیرد و تلاش میشود تا از روشهای دیگر برای درمان این اختلال استفاده شود.
داروهای گیاهی برای درمان دیسکوپاتی
- دانه گیاه شاه بلوط برای کمردرد
- همیشه بهار کوهی
- گیاه فاشرا
- کالکاریا کاربونیکا
- پیچک سمی
- گل راعی
- روغن اسطوخودوس
- روغن اسانس نعناع
- اسانس اکالیپتوس
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!