ریزش مو از جمله اتفاقاتی است که برای هرکسی دلهره آور خواهد بود، اما این اتفاق برای خانمها دردناک تر است. درمانهای زیادی برای ریزش مو امروزه می بینیم، اما درمان طبیعی و طب ایرانی هم روشهای درمانی خوبی پیشنهاد می دهد که در زیر به بررسی علل و درمان ریزش مو در زنان و دختران میپردازیم. همه ما به طور طبیعی روزانه چیزی جدود ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از دست می دهیم و این ریزش مو روندی طبیعی در چرخه رشد مو است اما مشکل زمانی ایجاد خواهد شد که تعادل بین رشد موهای جدید و ریزش موهای قدیمی به هم میخورد. درنتیجه این اتفاق می توان گفت دچار ریزش مو شده ایم.
ریزش مو در زنان و دختران جوان
نازک شدن و ریزش مو در زنان موضوعی شایع و هم چنین بسیار ناراحت کننده است. در اکثر موارد راههای زیادی برای درمان ریزش مو در زنان وجود دارد اما مهم ترین مسئله پی بردن به دلیل ریزش مو است. با شناخت دلیل اصلی ریزش مو و جلوگیری از آن می توان تا حد زیادی از آن جلوگیری کرد.
شایع ترین دلیل ریزش مو در زنان
به طور کلی دلایل متعددی برای ریزش مو وجود دارد که از جمله می توان به مشکلات ارثی، کم خونی، استرس، عفونت، سرطانهای داخلی ، مشکلات هورمونی، کم کاری تیروئید و… اشاره کرد. اما از شایعترین علل ریزش مو در زنان و دختران مشکلات هورمونی و تنبلی تخمدان است که با ترشح هورمونهای مردانه که توسط کیستهای تخمدان ایجاد می شوند، باعث تشدید ریزش مو در زنان می شود.
میزان هورمون تستسترون در زنان جوان درنتیجه تنبلی تخمدان و به وجود آمدن کیستهایی که در تخمدان ایجاد می شود (سندروم تخمدان پلی کیستیک)، افزایش می یابد.
تستوسترون همان هورمونى است که باعث رویش مو در صورت و بدن مى شود اما همین هورمون مى تواند در مورد سر دقیقا برعکس عمل کند، یعنى باعث ریزش موى سر شود، در حالى که به طور همزمان موهاى بیشترى در قسمتهاى دیگر بدن مثل گوش ، بینى و شانهها رشد مى کنند. کم پشت شدن مو به دلیل میزان بالای آندورژنها یا تستوسترون و دی هیدروتستوسترون (DHT) اتفاق می افتد. از طرفی شایع شدن عارضه تخمدان پلی کیستیک در زنان و دختران جوان علاوه بر ریزش مو و مشکلات ظاهری که به وجود می آورد، باعث ایجاد مسائل و مشکلات دیگری همچون جوش صورت، چاقی، اختلالات قاعدگی و درنهایت مشکلات ناباروری در آنها خواهد شد. چیزی که از نظر دیدگاه طب سنتی خیلی مهم هست اصلاح اختلال موجود درعملکرد تخمدانها در زنان است و درغیراینصورت همانطور که گفته شد این عارضه می تواند در عرض چند سال عوارض بسیار جدی تری برای دختران و زنان داشته باشد.
علت ریزش مو در زنان
ریزش مو در زنان ممکن است به عوامل گوناگونی بازگردد. از جمله این عوامل میتوان به اختلالات هورمونی مانند سندرم تخمدان پلیکیستیک، تغییرات هورمونی در دوران بارداری و یا یائسگی، نقصهای تغذیهای، استرس، عوامل محیطی مانند آلودگی هوا و استفاده از مواد شیمیایی، عوامل ژنتیکی، بیماریهای پوستی مانند درماتیت و پسوریازیس یا مصرف بعضی داروها اشاره کرد. بررسی این عوامل و شناختن موارد خاص به زنان کمک میکند تا روشهای درمانی مناسبتری برای کنترل و بهبود ریزش مو انتخاب کنند.
علت ناگهانی ریزش مو در زنان
اگر به صورت ناگهانی دچار ریزش مو شدهاید، دو احتمال وجود دارد. احتمال اول این است که دچار اختلالات هورمونی شدهاید. در این شرایط بررسیهای پزشکی میتواند گزینه ایدهآلی برای شما باشد.
احتمال دوم استفاده از محصولات مراقبت از موی شیمیایی است. در چنین شرایطی بهتر است مصرف این محصولات را قطع کرده و از محصولات ارگانیک استفاده کنید.
ریزش مو ارثی زنان
ریزش مو ارثی در زنان به عنوان یک وضعیت ژنتیکی و وابسته به هورمونها شناخته میشود که به دنبال الگوهای خاص ارثی از پدران و مادران به فرزندان منتقل میشود. در این وضعیت، بدن زنان حساسیت بیشتری به هورمون دیهیدروتستوسترون (DHT) دارد که میتواند منجر به تضعیف ریشههای مو شود و در نتیجه باعث ریزش مو گردد. علاوه بر این، عوامل محیطی مانند استرس، تغذیه نامناسب و عوامل شیمیایی نیز میتوانند فرایند ریزش مو را تسریع کنند.
علت ریزش مو در دختر جوان
یکی از سوالات متداول مطرح شده توسط بسیاری از افراد این است که علت ریزش مو در دختر جوان چیست؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم ریزش مو در دختر خانمهای جوان دلایل متعددی دارد. از مهمترین این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عدم رسیدگی صحیح
- اختلالات هورمونی
- استرس و اضطراب
- مصرف برخی داروها
- مصرف محصولات مراقبت از پوست غیر استاندارد
- تغذیه نامناسب
- رژیم غذایی چاقی و لاغری غیر اصولی
علت ریزش مو در زنان بالای ۴۰ سال
ریزش مو در زنان بالای ۴۰ سال ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد که برخی از مهمترین عوامل عبارتند از تغییرات هورمونی که در دوران یائسگی رخ میدهد، کاهش سطح هورمونهای موثر بر رشد مو از جمله استروژن و پروژسترون که میتواند منجر به ضعف مو و ریزش آنها شود. به عبارتی میتوان گفت تحولات هورمونی در دوره پیش از یائسگی باعث ناهماهنگی در گردش خون میشود که میتواند به ریزش مو منجر شود.
چه مواردی باعث افزایش هورمون تستسترون و ریزش مو در زنان میشود؟
- سبک زندگی غلط
- عدم تحرک و ورزش نکردن
- رژیم غذایی نادرست
- شست و شوی مکرر و استحمام طولانی در زمان قاعدگی
- مصرف زیاد غذاهایی با طبع سرد
- اختلال در ساعات خواب و استراحت
علت خارش سر در زنان
دلایل بسیاری وجود دارد که باعث میشود بانوان خارش سر را تجربه کنند. از مهمترین این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
استفاده از محصولات آرایشی غیر استاندارد
راهکارهای طب ایرانی در درمان ریزش مو در زنان
هدف اصلی پزشکان طب ایرانی مدیریت اصلاح سبک زندگی و آموزش آن به دختران جوان است. اصلاح مزاج، توصیههای غذایی، توصیههای دارویی و در بعضی موارد اعمال یداوی طب سنتی مثل بادکش می تواند در درمان ریزش مو در زنان موثر باشد. علاوه بر آن رعایت موارد زیر برای درمان عارضه تخمدان پلی کیستیک و ریزش مو در زنان به شدت توصیه می شود:
- عدم استحمام طولانی و شست و شوی مکرر به ویژه در زمان قاعدگی
- عدم مصرف غذاهای سرد
- عدم نشستن بر روی زمین سرد
- استراحت کافی و دوری از استرس
- رعایت رژیم غذایی مناسب
درمان خانگی ریزش مو شدید در زنان
یکی از بهترین راهکارها برای درمان خانگی ریزش مو شدید در زنان استفاده از آب پیاز است.
آب پیاز به دلیل خواص گستردهای که دارد، میتواند به رشد و تقویت موی شما بسیار کمک کند. برای استفاده از آب پیاز کافی است چند پیاز را آبگیری کنید و مایع حاصل شده را به پوست سر خود ماساژ دهید. سپس ۱۵ دقیقه صبر کنید و موی خود را با شامپو بشویید.
بهترین قرص ضد ریزش مو برای زنان
در پزشکی نوین باور بر این است که قرص فولیکوژن یکی از بهترین قرصهای ضد ریزش مو برای زنان است. اما متخصصان طب سنتی بر این باورند که این قرص شیمیایی ممکن است عوارض بسیاری برای بدن داشته باشد. به همین دلیل نیز تلاش میشود تا این عارضه با استفاده از داروهای گیاهی و محصولات ارگانیک درمان گردد.
قرص فیناستراید برای زنان
قرص فیناستراید یکی از قرصهای شیمیایی است که برای درمان ریزش مو در مردان مورد استفاده قرار میگیرد. بانوان نیز میتوانند از این قرص استفاده کنند. اما توجه داشته باشید که استفاده از این قرص عوارض جانبی فراوانی دارد. به همین دلیل نیز متخصصان طب سنتی مصرف آن را توصیه نمیکنند.
ماینوکسیدیل برای خانمها
ماینوکسیدیل یکی دیگر از قرصهای ضد ریزش برای خانمها است که با هدف درمان ریزش و کاهش تراکم مو مورد استفاده قرار میگیرد.
توجه داشته باشید که مصرف این قرص ممکن است عوارضی مانند اختلالات گوارشی، تپش قلب، سردرد و اختلال رشد جنین را به همراه داشته باشد. به همین دلیل نیز متخصصان طب سنتی افراد را از مصرف این قرص منع میکنند.
قرص دوتاستراید برای ریزش مو زنان
یکی دیگر از قرصهای معروفی که به دلیل داشتن عوارض جانبی استفاده از آن توصیه نمیشود، قرص دوتاستراید است.
این قرص میتواند تغییراتی را در عملکرد بدن انسان ایجاد کند. به همین دلیل بهتر است از داروهای طبیعی و گیاهی برای درمان این عارضه استفاده کنید.
بهترین شامپو برای ریزش مو زنان
شامپو آمله یکی از بهترین شامپوهای ارگانیک موجود در بازار است که بدون استفاده از مواد شیمیایی مضر ساخته شده است. این شامپوی فوقالعاده میتواند در جهت بهبود ریزش مو و همچنین افزایش حجم موها مورد استفاده قرار گیرد.
بررسیها نشان داده است کسانی که از این شامپو استفاده کردهاند، در یک بازه زمانی کوتاه شاهد نتایج عالی خواهند بود.
درمان قطعی ریزش مو در زنان
اگر به دنبال درمان قطعی ریزش مو در زنان هستید و راهکارهای بسیاری را تجربه کردهاید اما نتوانستهاید، به نتیجه دلخواه دست یابید، استفاده از روغن نارگیل میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
ماساژ مو با این روغن نه تنها از ریزش جلوگیری میکند بلکه باعث زیبایی و درخشندگی موی شما نیز میگردد.
درمان گیاهی ریزش موی هورمونی در زنان
استفاده از گیاه جنسینگ یک راهکار موثر برای کسانی است که از ریزش موی هورمونی رنج میبرند. کافی است مقداری گیاه جنسینگ را با آب مخلوط کرده و مو را با مایع حاصل شده ماساژ دهید. پس از گذشت ۱۰ دقیقه موی خود را بشویید تا نتایج دلخواه حاصل شود.
درمان ریزش مو سکه ای در زنان
شستوشوی مو با گل سرشور یکی از بهترین راهکارها برای درمان ریزش مو سکهای در زنان است. استفاده از این گل حداقل یک بار در هفته میتواند به نرمی، لطافت و زیبایی موی شما کمک کند.
خارش و شوره را کاهش داده و موجب افزایش تراکم مو شود.
رویش مجدد موهای ریخته شده در زنان
ماساژ مو با روغن سیاه دانه میتواند به رویش مجدد موی ریخته شده در بانوان بسیار کمک کند.
اگر شما نیز از آن دسته بانوانی هستید که ریزش موی شدید عذابتان میدهد، میتوانید برای جلوگیری از ریزش مو و رویش مجدد هر شب موس خود را با روغن سیاه دانه ماساژ دهید تا ریشه مو تقویت شده و رویش صورت گیرد.
تقویت موی سر زنان
اگر به دنبال یک راهکار موثر برای تقویت موی سر زنان هستید، ما به شما ساخت ماسک موی عسل و تخم مرغ را پیشنهاد میدهیم.
کافی است مقداری عسل را با تخم مرغ مخلوط کرده و به مدت ۱۵ دقیقه بر روی موی خود بگذارید. سپس با آب ولرم شستوشو داده و با شامپو بشویید.
تقویت پیاز موی سر زنان
در زمانهای گذشته از حنا بیشتر به منظور تغییر رنگ در مو استفاده میشده است. اما امروزه مشخص شده است که استفاده از حنا علاوه بر تغییر رنگ میتواند نقش بسیاری در بهبود کف سر، نرمی و لطافت مو دارد. اگر به فکر تقویت پیاز موی سر خود هستید، اما دوست ندارید شاهد تغییر رنگ مو با حنا باشید، استفاده از حنا بیرنگ میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
آزمایش هورمونی برای ریزش مو در زنان
یکی از مهمترین دلایل ریزش مو در بانوان اختلالات هورمونی است. افرادی که ریزش موی هورمونی دارند، معمولا علائم دیگری مانند اختلالات قاعدگی و رشد موهای زائد را نیز تجربه خواهند کرد.
پزشکان برای بررسی ریزش موی هورمونی میزان تستوسترون را اندازهگیری میکنند. اگر میزان این هورمون بیشتر از حالت طبیعی باشد، احتمالا فرد دچار اختلالات هورمونی است که باید درمان شود.
برای درمان ریزش مو از کجا شروع کنیم؟
اولین قدم برای درمان ریزش مو انجام آزمایشات مورد نیاز که شامل (تمام ویتامینها، هورمون، تیروئید، کم خونی…) است را انجام دهید چون ابتدا باید مطمئن شوید که داخل بدنتان مشکلی وجود ندارد. زیرا در صورت وجود مشکل تمامی درمانها بی اثر خواهند بود یا تاثیر موقتی دارند.
در کنار آزمایشات کبد، کلیه، روده و رحم و تخمدان را هم چک کنید.
قدم دوم حتما حتما باید مزاج شناسی انجام دهید و طبع بدنتان را بفهمید. بهترین راه مراجعه به پزشک سنتی ایرانی است. مطب دکتر صرافان با بیش از ۱۰ سال سابقه کاری در این حوزه و با حضور پزشکان نامداری مثل دکتر معصومه صرافان، استاد احمد فاتح و… که سابقه زیادی در کار درمانی بیماریهای مشابه داشته اند، می تواند گزینه خوبی برای شما باشد.
قدم سوم شناخت طبع سر می باشد. شناخت طبع سر هم به اندازه طبع بدن مهم است و در انتخاب درمان مناسب به شما کمک می کند.
قدم آخر و مهمترین، فراموش کردن سبک زندگی که اکنون دارید اگر سبک زندگیتان درست بود هیچ وقت ریزش مو نداشتید، حتما باید تغذیه تان تغییر کند (مطابق طبعتان)، خوابتان اصلاح شود و عادات بدتان درست شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!