سوزش معده چیست و چه علتی دارد؟ حتما تا به حال برای شما پیش آمده است که به یکباره دردی را در معده خود و در پشت قفسه سینهتان احساس کرده باشید، این درد به عنوان سوزش معده شناخته میشود، اگر به دنبال شناخت علت ایجاد سوزش معده و علائم آن هستید و به سلامتی خود اهمیت میدهید، همراه ما باشید.
سوزش معده چیست؟
سوزش معده به حالتی گفته می شود که محتویات اسید معده به سمت مری حرکت کرده و با تحریک مری توسط اسیدهای معده باعث ایجاد رفلکس معده میشود، که رفلکس معده نیز باعث ایجاد حس سوزش در معده و یا در سر معده میشود. این درد اغلب برای همه ناخوشایند است، و ممکن است بلافاصله بعد از غذا خوردن برای شما رخ دهد.
علت ایجاد سوزش معده چیست؟
غذا بعد از جویده شدن و بلعید شدن از طریق مری وارد معده میشود، با این حال اگر غذای خورده شده از طریق معده دوباره به مری برگردانده شود، در این حالت باعث ایجاد سوزش در سر معده خواهد شد، زیرا اسید معده می تواند باعث تحریک مری شود.
از دیگر دلایلی که می تواند باعث ایجاد سوزش معده شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سبک زندگی ناسالم و استفاده بیش از حد از کربوهیدراتها
- چاقی و ورزش نکردن
- استفاده بیش از حد از غذاهای تند و فلفلدار
- استفاده از الکل و مشروبات الکلی
- خوردن غذاها و میوههای اسیدی مانند گوجهفرنگی، آناناس، پرتقال و…
- استعمال دخانیات
علائم سوزش معده چیست؟
شاید سوزش معده را با دردهای دیگر اشتباه بگیرید، به همین دلیل ضروری است تا علائم آن را بشناسید و جهت درمان آن اقدام کنید. از جمله علائم سوزش معده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سوزش معده بیشتر در زمان خم شدن و دراز کشیدن رخ میدهد.
- غذای سنگین میتواند به سوزش معده شما منجر شود.
- سوزش معده با ایجاد درد در قفسه سینه همراه است، و در بسیاری از موارد بعد از خوردن غذا رخ میدهد.
- از جمله دیگر علائم سوزش معده می توان ایجاد حالت تهوع، بوی بد دهان، ایجاد التهاب در مری، سختی بلع، تلخ شدن دهان اشاره کرد.
درمان سوزش معده در طب سنتی چیست؟
برای درمان این عارضه می توانید از طب سنتی و درمان های خانگی مختلفی استفاده کنید، با این حال اگر برای شما کارساز نباشد و به درمان شما کمک نکند، میتوانید به پزشک مراجعه کنید تا با استفاده از درمانهای دارویی به درمان این عارضه بپردازد.
درمان سوزش معده در طب سنتی؛ داروی گیاهی برای درمان سوزش معده
دکتر خیراندیش، دکتر معصومه صرافان و سایر پزشکان متخصص طب سنتی علت عمده ریفلاکس و سوزش معده را، بلغم در معده میدانند و زخم معده را نیز ناشی از ریختن سودای سوخته به دیوارههای معده عنوان کردهاند. راههای درمان سوزش معده با طب سنتی را اینطور توصیه میکنند:
- روزانه یک قاشق مرباخوری تخم بارهنگ را با یک لیوان عرق نعنا در حال جوش ترکیب کرده و نصف لیوان آن را صبح و نصف دیگر آن را شب ها به همراه یک قاشق چایخوری عسل میل کنید.
- از نوشیدن آب در بین غذا و بطور کلی نوشیدن آب سرد پرهیز کنید. بهتر است نیمساعت قبل یا دو ساعت بعد از وعده غذایی آب ولرم بنوشید.
- از مصرف غذا و نوشیدنی های سوداوی مانند لبنیات پاستوریزه، نوشابه و سودا، چای سیاه، غذای کنسروی و فستفودی، غذا های سرخکردنی، سرکه، رب و انواع سس، چیپس و پفک، شکلات، کاکائو، عدس، ماهی دودی، غذاهای نمکی، شیرینیجات مصنوعی و .. به مدت حداقل ۲ ماه پرهیز کنید. در صورت مصرف مواد غذایی که طبیعت سردی دارند آن ها را با مصلح استفاده کنید. برای مثال شیر را همراه با عسل یا خرما میل کنید.
- در صورتی که علت سوزش معده از سودا باشد، استفاده از شربت سکنجبین و مربا هلیله مفید خواهد بود.
- نوشیدن دم کرده بابونه، دن کازرون، رازیانه و بادرنجبویه به همراه نبات یا عسل برای تسکین سوزش معده مفید است.
- مصرف کنجد و نبات پودر شده نیز میتواند برای برطرف کردن ترشی و رطوبت معده بسیار مفید باشد.
- معجزه دمنوشهای گیاهی؛ در صورت ابتلا به زخم معده نوشیدن دمکرده پنیرک و ختمی یک ساعت بعد از غذا میتواند به کاهش ورم و التهاب معده کمک کند. همچنین مصرف فالوده سیب درختی و شربت عسلاب نیز برای تسکین درد و سوزش ناشی از زخم معده بسیار مفید است.
دمنوشی که بیماریهای معده را درمان میکند (توصیهی پزشک متخصص)
در ویدیو زیر دکتر محبوبه ابریشمکار، پزشک متخصص طب سنتی ایرانی، در مورد فواید دمنوش تسکین معده توضیح میدهند.
برای سفارش این دمنوش، روی عبارت دمنوش تسکین معده کلیک نمایید.
کلینیک طب سنتی دکتر صرافان در زمینه درمان سوزش معده تجربیات خوبی دارد. برای مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!